Antena 3 CNN Actualitate Test prețios pentru imunitatea anti COVID-19. Medicul Adrian Marinescu: E foarte important pentru un pacient

Test prețios pentru imunitatea anti COVID-19. Medicul Adrian Marinescu: E foarte important pentru un pacient

Un celebru laborator de vaccinuri a anunțat că a creat un test serologic capabil să precizeze gradul imunității bolnavilor vindecați de coronavirus. Acesta e un instrument prețios în vederea ieșirii din izolare, anunță specialiștii.

Test prețios pentru imunitatea anti COVID-19. Medicul Adrian Marinescu: E foarte important pentru un pacient
Sursa foto: pixabay.com
27 Apr 2020   •   16:33

Testul clasează gradele de imunitate în trei categorii: puternic neutralizant, slab și non-neutralizant. Medicul primar Adrian Marinescu la InstitutulMAtei Balș a vorbit despre acest test, exclusiv, la Antena 3.

”Am văzut și asta trebuie să înțelegem în felul următor. Aceste teste ne arată anticorpii, e important să vedem dacă trecem prin boală, dacă m-am imunizat și dacă am anticorpi. 

Ce aduce nou acest test. Până acum testele vorbeau de o calitate calitativ: nu ne spuneau clar gradul de imunizare, acesta vorbește de nivelul de anticorpi, astfel încât o persoană care face testul, află gradul la care este expus pacientul. 

Aceste teste pot fi și fals negative ceea ce e grav pentru că nu știe ce măsuri să ia în acel moment. Aceste teste o să ne orienteze și în niciun caz nu înlocuiesc măsurile de prevenție. Vor merge împreună”, a spus Marinescu, la Antena 3.

×
Subiecte în articol: test coronavirus
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close