Antena 3 CNN Actualitate Gabriela Firea: Elevii din Bucureşti vor fi testaţi gratuit, dacă au simptome de Covid-19 la triajul epidemiologic

Gabriela Firea: Elevii din Bucureşti vor fi testaţi gratuit, dacă au simptome de Covid-19 la triajul epidemiologic

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat astăzi noi măsuri care vor fi luate în Bucureşti, odată cu începerea şcolilor. Astfel, toţi profesorii şi învăţătorii se pot testa gratuit pentru Covid-19, înainte de prima zi de şcoală. De asemenea, în timpul şcolii, copiii cu simptome pot fi testaţi de părinţi în aceeaşi zi.

Gabriela Firea: Elevii din Bucureşti vor fi testaţi gratuit, dacă au simptome de Covid-19 la triajul epidemiologic
Sursa foto: Hepta
de Cristi Popovici    |    31 Aug 2020   •   11:50

Primarul Capitalei a făcut astăzi o serie de anunţuri importante, înaintea debutului noului an şcolar. Astfel, profesorii şi elevii se pot testa gratuit pentru a afla dacă au Covid-19.

"Toate cadrele didactice din Bucureşti se pot testa gratuit, prin grija Primăriei Capitalei, a ASSMB. Am crescut în această vară foarte mult capacitatea de testare. Am pregătit teste pentru 17.000 de persoane, reprezentând personalul din învăţământ. Pentru a fi valabil testul, el trebuie realizat în ultima săptămână de vacanţă. Avem capacitate de testare de 5.000 de teste pe zi. Faţă de testele care se realizează zilnic, în spitalele de stat şi în clinicile private, venim cu proiect de testare a profesorilor şi învăţătorilor."

"Am pregătit o capacitate extinsă de testare pentru cei 250.000 de elevi din Bucureşti, la cerere. Nimeni nu este forţat, nimeni nu este obligat, fiind o problemă de sănătate. Nu este necesar ca înainte de şcoală să fie testaţi toţi cei 250.000 de elevi."

"În fiecare dimineaţă, la triajul care se efectuează la grădiniţă sau la şcoală, la liceu şi în facultate, dacă se observă mici semne de infecţie respiratorie, adică febră, peste 37 sau 38, dacă elevul nu are o stare fizică foarte bună, dacă tuşeşte, îl doare gâtul, acele situaţii vor fi transmise imediat de către reprezentantul nostru, al ASSMB, la cabinetul de medicină şcolară şi, imediat, acel copil va fi trimis la testare."

"Nu suntem de acord cu formula anunţată public, prin DSP şi anume, dacă la triajul epidemiologic un elev are febră, tuse sau roşu în gât, varianta DSP este ca acel copil să fie izolat, să fie dus într-un spital de copii, la un moment dat să i se facă testul, să aştepte două, trei zile. Practic, acel copil va fi internat două, trei zile fără să se confirme Covid-19 şi să fie traumatizat. Să stea în spital pentru o răceală banală. Nu putem fi de acord cu aşa ceva."

"Venim cu această variantă propusă de Primăria Capitalei, prin ASSMB şi anume: La cel mai mic simptom de răceală facem testul, pentru a afla cât mai rapid rezultatul, în aceeaşi zi, până seara. Dacă este vorba de o gripă sezonieră, o răceală banală sau SARS-COV-2."

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea testari
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close