Antena 3 CNN Actualitate Scandal uriaș pe numărul de teste. Șefa DSP Constanța recunoaște că a raportat un număr mult mai mic de teste

Scandal uriaș pe numărul de teste. Șefa DSP Constanța recunoaște că a raportat un număr mult mai mic de teste

Un nou scandal izbucnește în criza de COVID-19. Șefa Direcției de Sănătate Publică Constanța recunoaște că a raportat oficial mai puține teste decât cele efectuate în realitate.

Scandal uriaș pe numărul de teste. Șefa DSP Constanța recunoaște că a raportat un număr mult mai mic de teste
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    26 Oct 2020   •   10:30

Astfel, la București au fost trimise doar datele referitoare la testele COVID făcute în spitalele de stat, recunoscute de Ministerul Sănătății, nu și cele făcute în unitățile private.

Mai mult decât atât, sefa Direcției de Sănătate Publică a recunoscut faptul că, în evidența DSP Constanța, existau și cifrele venite de la unitățile private, însă acestea nu au fost raportate. 

Rămâne de văzut însă de când cifrele acestea sunt raportate eronat și ce măsuri se vor lua împotriva Direcției de Sănătate Publică Constanța.

Ludovic Orban: Vom crește capacitatea de tratare a pacienților cu COVID-19

Premierul Ludovic Orban a declarat zilele trecute, la Timișoara, că Guvernul are un plan de creștere a capacității de tratare a pacienților cu COVID-19, atât în secțiile obișnuite, cât și în cele de terapie intensivă.

"Avem un plan de creștere a capacității de tratare atât în secțiile obișnuite, cât și în secțiile de terapie intensivă.

Este gândit la nivel național și urmărește creșterea constantă a numărului de paturi din secțiile de ATI, astfel încât să facem față nivelului de tratare a oricărui pacient care are nevoie de tratament", a declarat Ludovic Orban.

Acesta a precizat că cel mai bine ar fi să fie respectate normele de protecție sanitară de toți cetățenii.

"Asta este cea mai sigură cale pentru a evita să se ajungă în situații cu număr mare de infectați, un număr mare de persoane tratate în secțiile de Terapie Intensivă.

Cu cât se îmbolnăvesc mai puțini cu atât mai puțini vor ajunge în spital. Cu cât se respectă regulile de un număr cât mai mare de cetățeni, cu atât numărul de îmbolnăviri se va reduce”, a spus Orban.

×
Subiecte în articol: teste dsp Constanța
Parteneri
Evoluţii spectaculoase pe piaţa valutară
x close