Antena 3 CNN Actualitate Testele ADN confirmă: Nicolae şi Elena Ceauşescu au fost îngropaţi la cimitirul Ghencea

Testele ADN confirmă: Nicolae şi Elena Ceauşescu au fost îngropaţi la cimitirul Ghencea

Testele ADN confirmă: Nicolae şi Elena Ceauşescu au fost îngropaţi la cimitirul Ghencea
Sursa foto: Foto: Intact Images
03 Noi 2010   •   08:20

Nicolae şi Elena Ceauşescu sunt îngropaţi la cimitirul Ghencea Civil din Capitală. După 20 de ani, marele mister a fost dezlegat. Potrivit Libertatea, verdictul a fost dat de medicii legişti, pe baza probelor ADN prelevate în urmă cu câteva luni. Soţii Ceauşescu au fost deshumaţi pe 21 iulie, la cererea lui Valentin Ceauşescu şi a lui Mircea Oprean, soţul Zoiei Ceauşescu.

Probele ADN ridicate de specialişti au fost comparate cu cele ale rudelor în viaţă. Medicii legişti au putut stabili astfel fără dubiu că Nicolae şi Elena Ceauşescu au fost îngropaţi în cimitirul Ghencea.

"Sută-n sută se poate convinge acum, dar era limpede încă de pe-atunci că s-a spulberat tot acest mit. Deşi eu am spus adevărul încă de la început, dar vedeţi, nimic nu este mai neverosimil ca adevărul", a declarat Gelu Voican Voiculescu.

La aproape o săptămână de la execuţie, soţii Ceauşescu au fost transportaţi sub pază militară în Capitală şi îngropaţi în cimitirul Ghencea. Separat, pentru că nu existau parcele disponibile. Totul s-a făcut în mare taină, de teamă ca populaţia să nu profaneze mormintele. 

În iulie, trupurile aflate în mormintele de la cimitirul Ghencea Civil au fost deshumate, la cererea lui Valentin Ceauşescu şi a lui Mircea Oprean, soţul lui Zoia Ceauşescu. Hainele aveau urme de gloanţe iar soţii erau îmbrăcaţi la fel ca-n ziua execuţiei.

Ani la rând, s-a zvonit că soţii dictatori nu se odihnesc acolo. Unii erau convinşi chiar că soţii Ceauşescu încă trăiesc, într-o ţară exotică.

Soţii Ceauşescu au fost îngropaţi la cimitirul Ghencea


×
Subiecte în articol: Nicolae Ceauşescu elena ceausescu ADN
Parteneri
Românii cotizează 35 de ani la pensie şi beneficiază doar 12 ani
x close