Antena 3 CNN Actualitate Testul care îţi poate salva viaţa. Nici nu îţi dai seama că se petrece asta cu tine. Vezi care sunt primele semne

Testul care îţi poate salva viaţa. Nici nu îţi dai seama că se petrece asta cu tine. Vezi care sunt primele semne

Testul care îţi poate salva viaţa. Nici nu îţi dai seama că se petrece asta cu tine. Vezi care sunt primele semne
de O.P.    |    01 Oct 2012   •   11:39

Atunci când munca devine singurul motiv care te ţine în viaţă, când este mai importantă decât toate celelalte lucruri, precum familia, sau prietenii, e semn că te confrunţi cu o dependenţă. Iar revenirea la normal nu este deloc ușoară.

După ani de cercetări, dar mai ales după creșterea alarmantă a numărului de workaholici, a fost elaborată prima metodă de testare a dependenței de muncă. Odată cu aceasta s-a produs și recunoașterea oficială a acestei boli. Scala Bergen Work Addiction (BWAS), realizată de cercetătorii norvegieni de la Facultatea de Psihologie a Universităţii din Bergen, este un chestionarul amplu, aplicat și interpretat de terapeuţi, prin care se identifică persoanele care sunt în pericol, acestea putând fi ajutate înainte ca dependența să devină o problemă.

Deși există și alte teste sau scale care stabilesc dacă o persoană este sau nu dependentă de muncă, Jurnalul Scandinav de Psihologie semnalează faptul că sistemul BWAS tratează workaholismul ca pe o boală și va putea fi folosit pe viitor ca instrument în psihoterapie.

Raspunde AICI la un chestionar ca sa afli daca esti workaholic





×
Subiecte în articol: teste
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close