Antena 3 CNN Actualitate Testul de logică pentru elevii de clasa I care le dă bătăi de cap adulţilor | Doar 2% dintre ei îl pot rezolva în 20 de secunde

Testul de logică pentru elevii de clasa I care le dă bătăi de cap adulţilor | Doar 2% dintre ei îl pot rezolva în 20 de secunde

O problemă de logică pentru elevii de clasa I, care poate fi rezolvată în 20 de secunde de un copil de şase ani, le dă bătăi de cap adulților care îşi dau seama cu greu care este răspunsul.

Testul de logică pentru elevii de clasa I care le dă bătăi de cap adulţilor | Doar 2% dintre ei îl pot rezolva în 20 de secunde
Sursa foto: GettyImages
de Claudia Popovici    |    04 Noi 2023   •   20:37

Vorbim despre o problemă de logică din testele de admitere în clasa I din Hong Kong, acolo unde elevii sunt selectați dacă găsesc răspunsul corect în doar 20 de secunde.

Testul conţine o singură imagine cu o parcare în care locurile, în număr de şase, sunt numerotate, existând o singură maşină parcată. Practic, copiii trebuie să spună care este numărul locului de parcare pe care se află maşina. 

Testul a devenit viral pe internet, iar adulții s-au împotmolit. 

Şi dacă cei mici pot trece cu ușurință acest test, potrivit studiilor doar 2% dintre adulţi pot da răspunsul corect în timpul solicitat. 

Asta pentru că potrivit specialiștilor, adulții tind să se gândească prea mult la numerele prezentate și să încerce să elaboreze un fel de model algebric complex.

Copiii, însă, sunt mai obișnuiți să rezolve probleme dintr-o gamă de unghiuri diferite.

Testul de logică pentru elevii de clasa I care le dă bătăi de cap adulţilor - Soluţia

Cu alte cuvinte, cei mici au trebuit să găsească cifra pe care mașina parcată o ascunde.

Astfel, trucul pentru rezolvarea cu succes a problemei în doar 20 de secunde constă în întoarcerea colii de hârtie pentru a vedea corect numerele cuprinse între 86 si 91. Așadar, răspunsul corect este 87.

 

×
Subiecte în articol: problema internet hong kong
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close