Antena 3 CNN Actualitate Tezele unice vor fi înlocuite cu un examen de tipul testărilor internaţionale

Tezele unice vor fi înlocuite cu un examen de tipul testărilor internaţionale

Tezele unice vor fi înlocuite cu un examen de tipul testărilor internaţionale
Sursa foto: ecaterina adronescu
01 Iul 2009   •   08:01

Tezele unice vor fi înlocuite cu un examen de tipul testărilor internaţionale care va conta în proporţie de 50% la admiterea la liceu, a declarat ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu.

"Sunt câteva idei privind modul în care vom organiza admiterea la liceu în următorii ani şi pe care vrem să le supunem dezbaterii publice. Ne gândim ca din anul şcolar 2009-2010 să ţinem cont de notele pe care elevii, care au terminat acum clasa a VII-a, le-au obţinut la tezele unice, însă proporţia care se va acorda acestor note va fi doar de 25%, iar 50% din notă va fi constituită de media de absolvire a gimnaziului iar pentru cele 25 de procente rămase din nota finală vom organiza o evaluare de tip PISA a competenţelor. Ne referim la evaluarea competenţelor pentru care, în fiecare an, se va da un test care să cuprindă întrebări de la mai multe discipline şi corelări între discipline", a spus Andronescu. Dupa 2010 se va renunta la tezele unice, a mai spus ministrul, citat de NewsIn.

Ministrul a adăugat că nu va reveni la admiterea organizată de licee pentru că aceasta a fost cerinţa unităţilor de prestigiu, care oricum prin admiterea computerizată îşi selectează elevii cu medii uneori mai mari de 9.50.

Tezele cu subiect unic au fost iniţiate de fostul ministru al Educaţiei Mihail Hărdău, iar primii care le-au experimentat au fost elevii claselor a VII-a din anul şcolar 2006-2007, când, sub formă de proiect-pilot, tezele au durat 50 de minute şi au fost simple lucrări semestriale de clasă.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: admitere la liceu Ecaterina Andronescu
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close