Antena 3 CNN Actualitate „The Sun” ironizează posibilitatea ca România să joace un rol în negocierile Brexit. Europarlamentar britanic: „Sper ca Iohannis să nu ne sugă tot sângele”

„The Sun” ironizează posibilitatea ca România să joace un rol în negocierile Brexit. Europarlamentar britanic: „Sper ca Iohannis să nu ne sugă tot sângele”

„The Sun” ironizează posibilitatea ca România să joace un rol în negocierile Brexit. Europarlamentar britanic: „Sper ca Iohannis să nu ne sugă tot sângele”
31 Oct 2016   •   08:40

Tabloidul britanic „The Sun” a publicat un material ironic la adresa faptului că România ar putea prelua preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene în primele luni din 2019. Conform declaraţiilor premierului britanic Theresa May, asta ar însemna că preşedinţia României s-ar putea suprapune cu ultima fază a negocierilor pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

„Sângele britanicilor a îngheţat aseară după ce s-a aflat că Regatul Unit va avea de fac cu un transilvănean de top în ultimele faze ale Brexitului” începe un material al tabloidului britanic, în care majoritatea ironiilor sunt bazate pe o „legătură” între Iohannis şi Contele Dracula. Tabloidul britanic oferă şi câteva declaraţii în aceeaşi notă ale europarlamentarului conservator britanic Amjad Bashir, care a declarat că „speră că (Iohannis) nu va încerca să ne sugă tot sângele”.

foto: thesun.co.uk

„Sunt multe puse în joc, dar nu sunt îngrijorat deoarece am auzit că vampirii sunt dezaprobaţi acum în România” a adăugat Bashir, înainte de a nota pe un ton mai serios că „domnul Iohannis are reputaţia unui politician abil dar cinstit şi o susţin pe Theresay May pentru a negocia cea mai bună înţelegere pentru Marea Britanie”. Bashir - care a fost ales europarlamentar pe listele partidului eurosceptic UKIP, pentru ca apoi să treacă în tabăra conservaotrilor – a distribuit articolul pe pagina lui oficială de Facebook.

Articolul tabloidului britanic continuă cu remarci satirice la adresa originilor preşedintelui României, notând că Iohannis „a susţinut că familia lui a locuit în casa lui Dracula la Castelul Bran din Transilvania timp de 850 de ani”.

 

 

×
Subiecte în articol: Brexit theresa may dracula
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close