Antena 3 CNN Actualitate Vești bune pentru sute de mii de elevi. Vor primi tichete în valoare de 500 de lei

Vești bune pentru sute de mii de elevi. Vor primi tichete în valoare de 500 de lei

Vești bune pentru sute de mii de elevi din România. Totul va fi demarat începând cu luna aprilie, potrivit Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene.

Vești bune pentru sute de mii de elevi. Vor primi tichete în valoare de 500 de lei
de Gabriel Dano    |    08 Mar 2022   •   00:00

Astfel, elevii defavorizați din învățământul de stat preșcolar, primar și gimnazial vor primi tichete în valoare de 500 de lei, ca să-și cumpere rechizite și haine.

Potrivit OUG nr. 133/2020, care stabilește unele măsuri pentru sprijinirea categoriilor de elevi defavorizați, tichetele sociale se acordă pentru un an școlar acelor elevi care provin din familii în care venitul lunar mediu pe membru de familie este de 50% din salariul de bază minim brut pe țară (adică 1.275 de lei).

Tichetele în valoare de 500 de lei vor fi emise pe suport electronic, astfel că vor fi asemănătoare cardurilor bancare, pe care posesorii le vor putea utiliza pentru plata rechizitelor și hainelor. Aceste tichete sub formă de card se vor acorda pe baza unor liste întocmite de autoritățile administrației publice locale, iar suma de 500 de lei nu va putea fi folosită decât pentru achiziționarea de rechizite și haine, fără a putea fi preschimbată în numerar, potrivit avocatnet.ro.

Până la finalul lunii martie 2022 cardurile urmează să fie transmise către inspectoratele școlare județene, iar „în luna aprilie să înceapă distribuirea lor către beneficiarii finali, inclusiv să fie virate pe carduri sumele alocate pentru anul școlar în curs”, a transmis Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene.

Potrivit estimărilor recente ale Ministerului Educației, aproximativ 235.000 de elevi vor beneficia în acest an de sprijin ca să meargă la școală.

×
Subiecte în articol: tichete elevi
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close