"Ţiganule! Mizerabilule! Uite cum miroase locul după tine!" Asistenţii maternali care n-ar trebui să se numească "oameni"

de D.D.    |    10 Oct 2012   •   07:16
"Ţiganule! Mizerabilule! Uite cum miroase locul după tine!" Asistenţii maternali care n-ar trebui să se numească "oameni" Foto: gayldsman.blogspot.com

Un adolescent de 16 ani, din judeţul Mureş, susţine că este umilit zilnic de asistenţii maternali, aşa că a decis să-şi facă singur dreptate. Cu ajutorul telefonului mobil, băiatul a înregistrat o parte din jigniri. Băiatul a predat mai apoi materialul audio unui reprezentant al Asociaţiei pentru Consilierea Copiilor Supradotaţi.

Băiatul se află în grija asistenţilor maternali de mai bine de trei ani. Copilul de 16 ani spune că a fost umilit permanent de către părinţii sociali. În urmă cu câteva zile s-a gândit să înregistreze unul dintre scandaluri.

,, Obraznicule şi nesimţitule! Să îţi fie ruşine, măi, ţiganule! Da, esti ţigan pentru că numai ţiganii vorbesc ce nu e adevărat. Uite, măi, ce dulapuri ai! Uite, măi, ce mizerabil eşti! Cum miroase locul după tine! " Asta este numai o parte a înregistrării.

Adolescentul mai spune că, atât el, cât şi ceilalţi cinci copii aflaţi în grija aceloraşi asistenţi maternali sunt terorizaţi de către cei care ar trebui să îi îngrijească.

Copiii sunt treziţi noapte a pentru a freca gresia sau pentru a face curat în cameră. În plus, sunt obligaţi să îşi dea palme singuri, ca metodă de autocorecţie, în cazul în care cei asistenţii maternali nu sunt mulţimuţi de treaba făcută.

Scandalulrile sunt cunoscute şi de vecini care spun că certurile sunt la ordinea zilei în casa celor doi asistenţi maternali. Situaţia a ajuns şi în atenţia autorităţilor.

Reprezentanţii  Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mureş au precizat însă că până acum nu au primit nici o sesizare, dar că s-au autosesizat după ce această înregistrare a apărut în presă.

Parteneri
x close