Antena 3 CNN Actualitate Timişoara. Ameninţare falsă cu bombă la Biserica Reformată. Persoanele din imobil, evacuate

Timişoara. Ameninţare falsă cu bombă la Biserica Reformată. Persoanele din imobil, evacuate

Timişoara. Ameninţare falsă cu bombă la Biserica Reformată. Persoanele din imobil, evacuate
Sursa foto: Foto: Mediafax
12 Dec 2010   •   10:33

Mai multe echipaje de poliţie, jandarmi şi salvare au intervenit, duminică dimineaţă, la Biserica Reformată din Timişoara, după ce un bărbat a sunat la numărul unic de urgenţă 112 şi a anunţat că a amplasat un dispozitiv exploziv, persoanele aflate în imobil fiind evacuate, informează Mediafax.

Ameninţarea cu bombă s-a dovedit a fi una falsă, după ce, în urma verificărilor, poliţiştii nu au găsit nici un obiect exploziv în interiorul imobilului sau în apropierea acestuia.
   
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Timiş, Marinela Hotico, a declarat că toate persoanele care se aflau în biserică au fost evacuate după ce, în jurul orei 09.00, un bărbat a sunat la 112 şi a anunţat că a amplasat un dispozitiv exploziv.
   
"Un bărbat a sunat la 112 aunţând că se va produce o explozie la o biserică din Timişoara. La faţa locului s-au deplasat poliţişti din cadrul Secţiei 3, care au verificat locul şi au evacuat persoanele care locuiau în clădirea respectivă, ulterior, la faţa locului deplasându-se şi poliţiştii compartimentului pirotehnic. Aceştia efectuează activităţi specifice de căutare şi verificare în zonă, până în momentul de faţă nefind indificat nici un material suspect", a declarat Hotico.

Conform purtătorului de cuvânt al IPJ Timiş, după aproximativ 45 de minute, timp în care poliţiştii au făcut verificări atât în interiorul bisericii, cât şi în zonă, s-a stabilit că ameninţarea cu bombă a fost falsă.
   
Potrivit poliţiştilor care au intervenit la faţa locului, apelul a fost făcut de pe un telefon public dintr-o localitate din judeţul Neamţ, anchetatorii încercând să afle identitatea persoanei care a anunţat amplasarea unui dispozitiv exploziv la Biserica Reformată.
   
Biserica Reformată, unde a fost pastor Laszlo Tokes, este situată în zona centrală a municipiului Timişoara, iar, în urmă cu aproape 21 de ani, a fost locul unde a izbucnit Revoluţia din 1989.
   

×
Subiecte în articol: amenintare bomba Timisoara biserica Politie
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close