Antena 3 CNN Actualitate Timișoara devine astăzi Capitala Culturii Europene. CFR Călători anunță reduceri la bilete pentru weekend-ul de festivități

Timișoara devine astăzi Capitala Culturii Europene. CFR Călători anunță reduceri la bilete pentru weekend-ul de festivități

De azi Timișoara este Capitala Culturii Europene. Oraşul este descris ca fiind curajos, divers, care niciodată nu s-a sfiit să fie contra curent, iar în momentele de grație ale României, a devenit curent în sine.

Timișoara devine astăzi Capitala Culturii Europene. CFR Călători anunță reduceri la bilete pentru weekend-ul de festivități
Sursa foto: Profimedia
de Ştefan Petrică    |    17 Feb 2023   •   11:28

Timișoara Capitală Culturală Europeană 2023 este un proiect prin care se aduce cultura la lumină.

"Pune un reflector pe România și pe cultura românească. Nu este un titlu care aparține doar orașului, este un titlu care aparține întregii țări.

Așteptăm foarte mulți oaspeți, avem un program foarte ambițios, un spectacol în aer liber vineri, un spectacol complet cu o grămadă de genuri muzicale, care mai de care mai interesante care vor urca pe scenă.

Dincolo de asta, e un weekend cu foarte multe expoziții şi foarte multe evenimente organizate de comunitate. E un weekend al întregului oraș”, a spus Vlad Tăușance, membru al echipei Timișoara CCE 2023.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

La Timișoara anul acesta se vor întâlni mii de artiști din toate țările europene, vor exista nenumărate ocazii de colaborare, de lucru împreună între artiști români, producători, operatori culturali şi manageri culturali.

Sloganul programului cultural este "Luminează orașul prin tine”.

"E un moment pe care eu cel puțin l-am așteptat de 10 ani”, a spus Simona Neumann, cea care a scris proiectul și l-a coordonat timp de 9 ani.

Titlul de Capitală Europeană a Culturii este acordat de Uniunea Europeană și a fost lansat în 1985. Premiul are o valoare de 1,5 milioane de euro.

Din punct de vedere cultural, pentru Timișoara, titlul înseamnă o investiție în cultură, nu doar în anul Capitalei Culturale, ci mai ales după acest an, pentru că unele evenimente de succes se vor păstra de-a lungul timpului.

Casa Regală a României participă vineri la deschiderea Capitalei Culturale Europene de la Timișoara, dar președintele Klaus Iohannis nu va veni. Guvernul României va fi reprezentat de premierul Nicolae Ciucă.

CFR Călători anunţă reduceri între 10% și 25% la biletele pentru weekendul festivităţii din Timişoara

CFR Călători anunţă reduceri de la 10% până la 25% la biletele pentru weekendul festivităţii din Timişoara. Biletele pot fi cumpărate online.

"CFR Călători te invită să fii primul la deschiderea festivităților, în weekend-ul 17-19 februarie"

Alege biletul dus – întors și vei beneficia de 10% reducere* la tren de orice rang sau cumpără un Card TrenPlus și vei beneficia de 25% reducere* la trenurile de rang Regio și Interregio pe o perioadă de un an de la data emiterii cardului!

În plus, dacă vei opta pentru Cardul TrenPlus, vei putea lua parte și la alte evenimente din Timișoara sau vei putea călători oriunde vrei tu în perioada de valabilitate a cardului, cu aceeași reducere de 25%", potrivit comunicatului CFR.

×
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close