Antena 3 Actualitate Municipiul Timișoara iese din carantină. Rămân în vigoare restricțiile aplicate la nivel național

Municipiul Timișoara iese din carantină. Rămân în vigoare restricțiile aplicate la nivel național

de Georgiana Adam    |    01 Apr 2021   •   11:55
Municipiul Timișoara iese din carantină. Rămân în vigoare restricțiile aplicate la nivel național
Sursa foto: Hepta

E scandal din nou în legătură cu punerea în carantină a Timişoarei şi a localităților învecinate. DSP şi Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă au ridicat măsura carantinei după 24 de zile de restricții suplimentare.

INSP nu a avizat însă acest lucru. Rata de infectare în Timişoara este 7,64 la mia de locuitori. Astfel, rămân în vigoare restricțiile naționale valabile pentru incidența de peste 7,5.  Magazinele vor fi închise la ora 18:00, toată săptămâna şi circulația persoanelor va fi restricționată în intervalul orar 20:00 - 5:00.

"S-a decis neprelungirea măsurii de carantinare zonală pentru Timişoara şi cele patru comune periurban: Ghiroda, Giroc, Moşniţa Noua şi Dumbrăviţa.

Direcţia de Sănătate Publică a efectuat acea analiză de risc care este obligatorie la expirarea fiecărei măsuri de carantină zonală, a propus neprelungirea măsurii de carantinare zonală, iar CNSU şi-a însuşit măsurile DSP.

Institutul Naţional de Sănătate Publică nu a avizat măsură de ridicare a carantinării zonale şi în acest sens a transmis un aviz negativ în acest sens", a declarat Zoltan Nemeth, prefectul de Timiş.

×
Subiecte în articol: Timișoara carantină

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close