Antena 3 CNN Actualitate Studiu: Tinereţea fără bătrâneţe, posibilă

Studiu: Tinereţea fără bătrâneţe, posibilă

Un studiu realizat la Universitatea Tel Aviv (TAU) și Centrul Medical Shamir din Israel arată că tratamentele cu oxigen hiperbaric (HBOT) în rândul adulților sănătoși poate opri îmbătrânirea celulelor sanguine și inversa procesul de îmbătrânire.

Studiu: Tinereţea fără bătrâneţe, posibilă
Sursa foto: healthblog.uofmhealth.org
de Claudia Popovici    |    23 Noi 2020   •   22:00

Cercetătorii susţin că terapia cu oxigen modifică structura genetică a celulelor întârziind în mod semnificativ procesul de îmbătrânire. Experimentul a fost realizat pe 35 de pacienţi cu vârsta de peste 64 de ani.

Cercetătorii le-au administrat pacienţilor oxigen pur timp de o lună, trei ore pe zi, cinci zile pe săptămână. Rezultatul, susţin oamenii de ştiinţa, a fost revenirea organismelor la starea de acum 25 de ani.

Rezultatele experimentului au fost primite cu entuziasm dar şi cu îndoieli. Dacă se dovedeşte a fi viabilă, terapia ar putea fi revoluţionară.

Efectele acestei terapii asupra psihicului

“Frica de moarte este emoţia cu cel mai puternic impact pentru fiinţa umană. În spatele multor emoţii, dacă le dăm la o parte descoperim această frică pe care o purtăm permanent chiar dacă nu o conştientizăm permanent”, a declarat pentru Antena3.ro psihologul Keren Rosner 

Psihologul Keren Rosner: "Terapia va avea un impact psihologic extraordinar"

"Dacă această cercetare se dovedeşte fiabila şi mai ales accesibilă populaţiei va avea un impact psihologic extraordinar. Multe probleme legate de depresie, anxietate, fobie, au ca subiect profund îmbătrânirea şi moartea. Perioada limitată a vieţii generează foarte multe frustrări şi sentimente profunde de neputinţă", a mai declarat psihologul Keren Rosner 

Psihologul Keren Rosner: "Ar fi o revigorare a încrederii în posibilităţile şi şansele pe care le avem pe parcursul vieţii"

“Această descoperire ne va da speranţa că putem deţine controlul vieţii şi al morţii. Crizele legate de vârstă şi de schimbările fizice se vor diminua. Ar fi o revigorare a încrederii în posibilităţile şi şansele pe care le avem pe parcursul vieţii şi pe care le putem experimenta mult mai mult.

Este o încredere colosală în inteligenţa umană şi în schimbarea destinului individual şi colectiv”, a declarat pentru Antena3.ro Keren Rosner psiholog

 

 

 

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close