Antena 3 CNN Actualitate Tineri agresaţi în secţia de Poliţie, la Cluj. SNPPC: Pentru poliţişti nu sare nimeni, împotriva lor sare toată lumea

Tineri agresaţi în secţia de Poliţie, la Cluj. SNPPC: Pentru poliţişti nu sare nimeni, împotriva lor sare toată lumea

Tineri agresaţi în secţia de Poliţie, la Cluj. SNPPC: Pentru poliţişti nu sare nimeni, împotriva lor sare toată lumea
Sursa foto: Foto: VideoNews
22 Dec 2013   •   13:31
Un tânăr a fost agresat într-o secţie de Poliţie din Cluj-Napoca. Întregul incident a fost filmat cu telefonul mobil din momentul în care tânărul a văzut că poliţistul căruia i-a cerut să se legitimeze devine violent. 
 
În imagini se vede cum tânărul este îmbrâncit şi dat afară din secţia de poliţie doar pentru că şi-a permis să ceară explicaţii referitor la motivul pentru care a fost ridicat de pe stradă, alături de alţi doi prieteni, de către agenţii clujeni. 
 
Pentru ca poliţiştii să îşi justifice acţiunea, le-au dat celor trei amenzi pentru tulburarea liniştii publice, deşi tinerii spun că singura lor vină a fost că nu aveau buletinele atunci cand au fost opriţi. 
 
În plus, tinerii nu au putut să contacteze pe nimeni pentru că poliţiştii le-au luat telefoanele la intrarea în secţie. 
 
Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual a reacţionat la acest caz şi a explicat că poliţistul în cauză nu are nicio vină. 

 
Preşedintele SNPPC a explicat: "Dacă poliţistul întinde o mână către cineva, sărim toţi în sus, dar pentru poliţist nu sare nimeni în sus. Pentru cei cercetaţi toată lumea sare în sus. Agentul de poliţie nu bruschează. Conform procedurilor, dacă într-o instituţie publică nu ai comportament adecvat, ofiţerul are dreptul să te şi încătuşeze. Ceea ce s-a întâmplat la secţia 4 s-a dat trunchiat, de o persoană care are probleme cu legea. Am înţeles, nu sunt sigur, că tinerii erau sub influenţa băuturilor alcoolice. Acum urmează un proces şi pentru sfidarea autorităţilor". 
 
În schimb, avocatul tinerilor a explicat că a fost vorba de un abuz, sub mai multe forme: "Infracţiunea de lovire nu a fost făcută de agentul care a întocmit procesul verbal, ci de o altă persoană, a cărei identitate nu o cunoaştem. Cererea clientelui meu a fost întemeiată", a explicat Cristian Crăciun."
 

×
Subiecte în articol: tineri Cluj agresiune politist imagini
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close