Antena 3 CNN Actualitate Doi tineri s-au "echipat" cu colanți și teneși pentru a merge în vârful muntelui. Au fost găsiți de salvamontiști aproape înghețati de frig

Doi tineri s-au "echipat" cu colanți și teneși pentru a merge în vârful muntelui. Au fost găsiți de salvamontiști aproape înghețati de frig

Doi tineri au fost găsiți ținându-se în brațe, în Vârful Toaca, de salvamontiști. Aceștia purtau colanți și teneși.

Doi tineri s-au "echipat" cu colanți și teneși pentru a merge în vârful muntelui. Au fost găsiți de salvamontiști aproape înghețati de frig
Sursa foto: Facebook | Salvamont NEAMT
de Ioana Mircea    |    16 Apr 2023   •   15:20

Doi tineri s-au aventurat pe munte, de Paște, în colanți și cu glezna goală. După șapte ore de urcare pe un traseu care duce la Vârful Toaca, au decis să sune la salvamontiștii din Neamț.

"Aseară era puțin trecut de ora 19.00 și în Durau, ca și pe munte, era pustiu. Oamenii se pregăteau de sărbători, fiecare cu credințele și obiceiurile lor. Și a sunat telefonul, cu sunetul specific al Dispeceratului Salvamont, sunetul pe care după ani de zile de operațiuni începi să-l urăști în serile pe care vrei să le petreci în familie.

Sunetul care de obicei nu aduce nimic bun la ore târzii sau cel mult încă o provocare din acelea cărora le-am uitat și numărul și zilele și anii”, a povestit şeful Salvamont Neamţ, Raul Papalicef.

Citește și: Tragedie chiar de sărbători! Trei copii ai unei românce au murit într-un incendiu în Germania

Intervenția a fost cerută de doi tineri epuizați, uzi și înghețați în zona Vârful Toaca. Informațiile primite de salvamontiști au fost destul de ambigue: tineri au urcat din Durău și intenționau să coboare tot acolo, dar nu mai erau în stare, nu aveau cazare în Durău și își doreau să ajungă în noaptea de Înviere la Piatra Neamț.

"Au urcat în 7 ore, 7 ore de chin, 7 ore care îi apropia cu fiecare minut scurs de un deznodământ tragic. În final au luat o singură decizie înțeleaptă. Au sunat la Dispeceratul Salvamont când încă mai aveau putere să vorbească și să se mai miște. Telefonul te poate salva la fel cum același device și aplicațiile îți pot fi fatale. Oamenii salvează oameni ! Mașinile, nu”, a spus şeful Salvamont Neamţ.

×
Subiecte în articol: Neamţ Salvamont
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close