Antena 3 CNN Actualitate Tineri din România au câștigat finala Campionatului de Robotică din Coreea de Sud

Tineri din România au câștigat finala Campionatului de Robotică din Coreea de Sud

Tineri din România au câștigat finala Campionatului de Robotică din Coreea de Sud
Sursa foto: foto- Facebook
01 Feb 2019   •   13:30

Tinerii înscriși în programul BRD First Tech Challenge Romania au făcut țara noastră tot mai cunoscută peste hotare. Trei echipe care fac parte din acest program au câștigat mai multe premii la Campionatul de Robotică din Coreea de Sud, cele mai importante dintre ele fiind medalia de aur și Winning Alliance Award fiind cele mai importante. 

Echipa AutoVortex este cea care s-a bucurat de această performanță, iar odată ce ajuns în finală a colaborat cu o altă echipă românească din concurs, Quantum Robotics, și împreună au câștigat încă o finală a unei competiții internaționale. 

Din echipa AutoVortex face parte și Victor, fiul cel mare al Danei Războiu, care a mai câștigat și premiile Captain of Alliance și Connect Award. 

„Elevii au petrecut acolo patru zile. Deplasarea în sine e destul de complicată, pentru că roboții lor trec prin controale riguroase în aeroport, care durează mult. Un drum de la București la Seul ajunge astfel să fie de 24 de ore, fiind foarte obositor. Sunt foarte mândră de ceea ce au realizat acolo”, a declarat Dana Războiu, fondatoarea Asociației „Nație Prin Educație”, potrivit Libertatea

„Având în vedere că asociația și proiectul din România au apărut tocmai datorită lui Victor, pasiunii lui și dorinței mele de a le da și altor copii șansa de a face robotică la noi în țară, sunt cu atât mai bucuroasă când Victor și echipa lui câștigă în afara țării o recunoaștere a faptului că românii sunt foarte buni la inovație și creativi până și într-un domeniu în care învățământul românesc nu oferă pregătire. După această performanță, mai mulți copii mi-au scris că sunt foarte motivați de succesul celor de la AutoVortex”, a continuat Dana Războiu. 
 


 

×
Subiecte în articol: România echipe program coreea de sud
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close