Antena 3 CNN Actualitate Tineri fotografiați de salvamontiști când plecau pe munte la bustul gol. Au pornit, pe zăpadă, spre Parângul Mare, la peste 2.500 m altitudine

Tineri fotografiați de salvamontiști când plecau pe munte la bustul gol. Au pornit, pe zăpadă, spre Parângul Mare, la peste 2.500 m altitudine

Trei tineri din Arad au pornit pe un traseu montan din Hunedoara, în condiții de iarnă, deși doi dintre ei erau la bustul gol.

Tineri fotografiați de salvamontiști când plecau pe munte la bustul gol. Au pornit, pe zăpadă, spre Parângul Mare, la peste 2.500 m altitudine
Sursa foto: Salvamont HD
de Mia Lungu    |    29 Noi 2021   •   11:44

Cei trei tineri fotografiați de salvamontiști voiau să urce pe vârful Parângul Mare, înalt de 2519 m. Aceștia s-au oprit la baza muntelui să ceară informații despre traseu.

Deși cei de la Salvamont le-au atras atenția că nu sunt echipați corespunzător, tinerii nu s-au lăsat descurajați.

Reprezentanții Salvamont HD spun că nu au competență să îi oprească pe turiști sau să ii întoarcă din drum, dar măcar știu pe ce traseu au apucat cei trei, în caz că vor avea nevoie de asistență.

Trei turiști s-au rătăcit pe munte, duminică seara, în Retezatul Mic, județul Hunedoara

 În zona de creastă condițiile meteo sunt nefavorabile, fiindcă plouă tare cu tendința de a se transformă în lapoviță și ninsoare. Salvamontiștii acționează pentru găsirea turiștilor.

„Acțiune în derulare a salvamontiștilor din Hunedoara pentru salvarea a trei turiști rătăciți în Retezatul Mic între Piatră Iorgovanului și Stănuleții Mari ... Apelul venit prin 112 a fost distribuit Jandarmeriei Montane deoarece persoanele nu prezentau afecțiuni medicale ... În cursul nopții însă, din cauza înăspririi vremii în zona montană, jandarmii au solicitat ajutorul salvamontiștilor...

La această oră două echipe de salvatori montani acționează în zona indicată, una dinspre Valea Jiului de Vest iar altă dinspre Lapusnicul Mare ... În zona de creastă condițiile meteo sunt nefavorabile. Plouă tare cu tendința de a se transformă în lapoviță și ninsoare”, anunță Serviciul Salvamont.

Salvamontiștii spun că cei trei au reușit să găsească o cale de coborâre din creastă și cred că turiștii au descoperit o stână unde să se adăpostească sau au avut haine foarte bune care să le permită să treacă mai ușor peste frigul din noapte.

„Vremea a fost deosebit de urâtă ieri ()duminică - n.r.) în majoritatea masivele montane, vânt puternic cu transport de zăpadă, vizibilitate redusă și nu înțelegem de ce se forțează derularea unor drumeții pe munte și în astfel de condiții”, mai transmit reprezentanții Salvamont.

×
Parteneri
Un criminal în serie va fi eliberat din închisoare
x close