Antena 3 CNN Actualitate Tinerii care se dădeau interlopi şi terorizau adolescenţii, în mall-urile din Bucureşti, cercetaţi în libertate

Tinerii care se dădeau interlopi şi terorizau adolescenţii, în mall-urile din Bucureşti, cercetaţi în libertate

Un clan de interlopi a terorizat luni de zile adolescenţii bucureşteni, în mall-urile din nordul Capitalei! Membrii clanului Scumpu încolţeau victimele în parcările subterane. Aceştia sunt cercetaţi în libertate, deoarece sunt minori.

Tinerii care se dădeau interlopi şi terorizau adolescenţii, în mall-urile din Bucureşti, cercetaţi în libertate
Sursa foto: Instagram
de Georgiana Adam    |    14 Mai 2022   •   16:59

Sub ameninţarea cuţitului şi a pistolului, uneori după bătăi crunte, le luau banii, ceasurile şi telefoanele.

Mascaţii au descins în locaţiile în care se ascundeau interlopii

Cu toţii sunt cercetaţi în libertate, deoarece sunt minori.

"Acțiunea s-a derulat într-o cauză ce vizează documentarea activității infracționale a unui grup de persoane bănuite că săvârșesc acte de violențe prin agresiuni fizice, în special asupra persoanelor tinere/elevi, în incinta unor complexuri comerciale din București , agresiuni ce se comit preponderant în zonele neacoperite de sistemele video de supraveghere.

În cauză, s-a reținut că, din luna octombrie 2021, în mod constant, persoanele bănuite de comiterea infracțiunilor cu violență ar fi postat pe rețele de socializare materiale foto/video, în care sunt prezentate una sau mai multe persoane care afișează atitudine ostilă sau instigatoare la violență, în timp ce se regăsesc în locuri special amenajate pentru distracție sau agreement, utilizând arme sau alte obiecte fabricate/confecționate anume pentru tăiere, înțepare sau lovire", a declarat Angelo Badea, şef serviciu arme IGPR.

Tinerii care se credeau interlopi şi influenceri, săltaţi de mascaţi după ce s-au pozat cu pistoale şi droguri

Mai mulţi tineri, care au făcut de râs comuna în care locuiesc, au fost săltaţi de mascaţi după ce s-au crezut interlopi şi influenceri şi au postat poze în care arată pistoale, cuţite şi droguri.

Mafioţii second-hand sunt din comuna 1 Decembrie, judeţul Ilfov, iar pentru a le arăta tuturor că se pot face de râs nu numai în viaţa reală, ci şi pe internet, au început să posteze poze în care apar ţinând în mână cuţite, pistoale sau chiar în timp ce se drogau.

Nu a durat foarte mult, iar imaginile au ajuns şi la poliţiştii care au deschis o anchetă şi au început să îi fileze pe interlopii influenceri.

În scurt timp, anchetatorii au descoperit că tinerii fac parte din aşa-zisa aripă tânără a clanului Scumpu, un clan de interlopi din comuna 1 Decembrie.

Încercând să demonstreze seniorilor din clan că le pot călca pe urmele spre puşcărie fără nicio problemă, tinerii au început să se filmeze când manevrează pistoale, când se droghează sau când ameninţă şi lovesc copii la mall-urile din Bucureşti.

Inteligenţa nu le lipsea cu desăvârşire, având în vedere că au ştiut să comită actele de agresiune de la mall-uri doar în zonele care nu erau acoperite de sistemele video de supraveghere.

Totuşi, poliţiştilor le-au fost suficiente probele puse la dispoziţie chiar de suspecţi, prin pozele, story-urile şi clipurile video postate pe Instagram sau TikTok.

Astfel, poliţiştii au deschis un dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi port sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

×
Parteneri
Ce conţine noua lege a pensiilor. Anunţul ministrului Marius Budăi
x close