Antena 3 CNN Actualitate Tinerii şoferi români ar putea avea interzis la maşini cu mai mult de 100 de cai putere

Tinerii şoferi români ar putea avea interzis la maşini cu mai mult de 100 de cai putere

Tinerii şoferi români cu vârsta sub 21 de ani nu vor mai putea să conducă bolizi de peste 100 de cai putere, potrivit unei propuneri legislative existente la Senat. De asemenea, o altă măsură prevede ca numărul orelor de pregătire teoretică și practică de la școala de șoferi să crească.

Tinerii şoferi români ar putea avea interzis la maşini cu mai mult de 100 de cai putere
Sursa foto: Getty Images/ ljubaphoto
de Roxana Mihăiescu    |    08 Noi 2023   •   18:29

Inițiatorii, mai mulţi senatori şi deputaţi UDMR, propun ca șoferii care au o vârstă de până la 21 de ani sau care au o experiență de conducere mai mică de un an, pentru vehiculele de categoria B, să aibă dreptul să conducă numai autoturisme cu puterea sub 100 CP sau 75 kW, la maşinile electrice.

Mai mult decât atât, propunerea legilastivă mai prevede ca Poliţia să aibă obligaţia să-i avertizeze pe şoferi cu privire la prezenţa radarelor pe drumurile publice din România.

”Poliţia rutieră avertizează conducătorii de autovehicule în legătură cu prezenţa în trafic a dispozitivelor de măsurare a vitezei, prin mass-media sau panouri de avertizare. Conducătorii de autovehicule pot folosi mijloace proprii de detectare a dispozitivelor de măsurare a vitezei”, se arată în textul propunerii legislative.

Citește și: Preţurile RCA ar putea creşte în 2024. Concluziile raportului publicat de Consiliul Concurenței

De asemenea, inițiatorii propun și majorarea numărului minim de ore de pregătire, pentru obținerea permisului de conducere de categoria B, de la 20 la 25 de ore, pentru teorie, respectiv de la 35 la 45 de ore, pentru examenul de traseu.

×
Subiecte în articol: codul rutier Senat
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close