Tinerii din România primesc teren gratuit pentru casă de la stat. Ce trebuie să faci

de S.T.    |    07 Ian 2017   •   08:50
Tinerii din România primesc teren gratuit pentru casă de la stat. Ce trebuie să faci Foto: pixabay.com

Tinerii cu vârste cuprinse între 18 si 35 de ani pot solicita autorităţilor locale atribuirea unei suprafeţe de teren, în vederea construirii unei locuinţe proprii, scrie businessmagazin.ro. Practic, terenul este acordat pentru folosinţă gratuită, atât timp cât există casa pe el, însă acesta poate fi cumpărat ulterior de la stat.

„Prezenta lege reglementează regimul atribuirii, la cerere, tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani a unei suprafeţe de teren, din terenurile aflate în domeniul privat al unităţilor administrativ-teritoriale, pentru construirea unei locuinţe proprietate personală. Atribuirea terenului se face în folosinţă gratuită pe durata existenţei locuinţei proprietate personală, în limita suprafeţelor disponibile, prin hotărâre a consiliului local al comunei, oraşului, municipiului sau sectorului municipiului Bucureşti în care este situat terenul”, prevede actul normativ, cu precizarea că atribuirea terenurilor este făcută într-o anumită ordine de prioritate, în funcţie de criteriile aprobate de fiecare consiliu local.

Cererea pentru atribuirea terenului se depune la sediul consiliului local al unităţii administrativ-teritoriale în care solicitantul îşi are domiciliul.

Parteneri
x close