Antena 3 CNN Actualitate TIR plin cu gunoaie din Anglia, oprit în trafic de polițiștii români

TIR plin cu gunoaie din Anglia, oprit în trafic de polițiștii români

Un TIR plin cu gunoaie din Anglia a fost oprit în trafic, în noaptea de luni spre marți, de autoritățile din Mehedinți. Alte astfel de încărcături ar fi ajuns deja la Strehaia.

TIR plin cu gunoaie din Anglia, oprit în trafic de polițiștii români
Sursa foto: Pixabay
14 Apr 2020   •   17:02

Potrivit reprezentanților Gărzii de Mediu Mehedinți, deșeurile erau aduse din Anglia și urmau să ajungă la romi din Strehaia care declaraseră că au un incinerator de deșeuri.

Pe lângă transportul oprit în trafic de comisarii de mediu și polițiști, alte două TIR-uri ar fi ajuns deja la Strehaia.

Până să ajungă în România, deșeurile au străbătut mai multe țări, fie încărcate în trenuri, fie în camioane, pe șosele.

„Am identificat un autotren, pe raza municipiului Drobeta Turnu Severin. Acesta, la prima mână a abandonat autotrenul, dar a fost oprit în trafic. Am procedat la dessigilarea autotrenului și a reieșit că erau deșeuri municipale provenite de la o firmă din Anglia.Facem cercetări. După câte știm, sunt mai multe TIR-uri care au venit pe raza județului Mehedinți, dar le vom identifica. (...) Urmau să ajungă la Strehaia unde firma de acolo declarase că are o instalație de incinerare a deșeurilor, ceea ce nu este adevărat", a declarat Cătălin Tutilescu,șef Garda de Mediu Mehedinți.

Romii care aveau transportul de deșeuri spun că în camion erau PET-uri pe care voiau să le vândă.

„Din România le-am luat. Eu am știut că sunt PET-uri ca să le vindem să facem și noi un ban", a declarat proprietara transportului.

Potrivit autorităților din Mehedinți, deșeurile vor fi trmise înapoi în Anglia.

×
Subiecte în articol: tir gunoaie gunoaie anglia Strehaia
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close