Antena 3 CNN Actualitate Ţiriac jr. solicită despăgubiri de 1,3 milioane de euro, în urma scandalului „Cocaina pentru VIP-uri”

Ţiriac jr. solicită despăgubiri de 1,3 milioane de euro, în urma scandalului „Cocaina pentru VIP-uri”

Ţiriac jr. solicită despăgubiri de 1,3 milioane de euro, în urma scandalului „Cocaina pentru VIP-uri”
Sursa foto: Foto: Mediafax
13 Ian 2011   •   09:24

Ion Alexandru Ţiriac a dat statul român în judecată şi a solictat despăgubiri de aproximativ 1,3 milioane de euro, pentru că ar fi fost hărţuit de procurori în scandalul „Cocaina pentru VIP-uri” din 2004. Fiul omului de afaceri Ion Ţiriac a deschis şi două procese la CEDO, informează Adevărul.

Ion Alexandru Ţiriac a depus o cerere la Tribunalul din Bucureşti prin care solicită despăgubiri de 1.253.558 de euro şi 126.648 de lei pentru prejudiciul material şi moral suferit prin privarea de libertate, la 23 iunie 2004, timp de nouă ore. Potrivit unui simplu calcul, fiul lui Ion Ţiriac cere aproximativ 2.400 de euro pentru fiecare minut petrecut în arest.

„La 23 iunie 2004, ora 6.15, aflându-mă pe Aeroportul «Henri Coandă», am fost reţinut şi mi s-a interzis părăsirea ţării, fiind izolat într-o cameră a Poliţiei de Frontieră, fără să mi se aducă la cunoştinţă motivele reţinerii şi fără să mi se prezinte vreun document care să ateste luarea acestei măsuri", se arată în cererea depusă în instanţă de Ţiriac jr.

În momentul în care a fost reţinut pe Aeroportul Otopeni, tânărul intenţiona să plece în SUA ca să-şi viziteze mama.

Din daunele de morale de aproximativ 1,2 milioane de euro, 750.000 de euro reprezintă sentimentele negative care i-au afectat sănătatea, iar suma de 500.000 de euro reprezintă despăgubirea pentru faptul că i-a fost afectată activitatea în afaceri.

Ion Alexandru Ţiriac a fost achitat definitiv în dosarul „Cocaina pentru VIP-uri”, în luna octombrie a anului 2009, când instanţa supremă a respins definitiv acuzaţiile împotriva acestuia. În dosarul în care a fost achitat, Ţiriac era acuzat de trafic de droguri şi punerea la dispoziţie a locuinţei în vederea consumului de droguri.

 


 

×
Subiecte în articol: despagubiri
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close