Antena 3 CNN Actualitate Titi Aur, despre maşina Jandarmeriei care a căzut într-un şanţ de lângă Spitalul Fundeni din Capitală: "Şoferii iau totul într-o glumă"

Titi Aur, despre maşina Jandarmeriei care a căzut într-un şanţ de lângă Spitalul Fundeni din Capitală: "Şoferii iau totul într-o glumă"

Accident grav în Capitală. O maşină a Jandarmeriei a cazut într-un şanţ vis-a-vis de Spitalul Fundeni. În zona respectivă se fac lucrări. Autoturismul a căzut pe partea dreaptă, aproape în totalitate în groapă. Titi Aur este de părere că şoferii ar trebui să aibă o pregătire de conducere defensivă în momentul în care se expun în trafic.

Titi Aur, despre maşina Jandarmeriei care a căzut într-un şanţ de lângă Spitalul Fundeni din Capitală: "Şoferii iau totul într-o glumă"
Sursa foto: Titi Aur/Facebook
de Iulia Gorgorin    |    29 Noi 2021   •   13:47

 În imaginile filmate de amatori se vede că nu există elemente de semnalizare, care să separe şantierul de locul prin care trec maşinile. Din fericire nu există victime, însă maşina este serios avariată.

O anchetă va stabili exact cum s-a produs accidentul.

 Titi Aur, fost campion de raliuri și expert în condus defensiv, a analizat şi comentat imaginile, în exclusivitate la Antena 3.

"Cauzele sunt multiple. Din păcate, haosul din traficul nostru duce şi la astfel de întâmplări. Pe de o parte, lucrările sau orice fel de alt obstacol care apare în stradă nu este suficient de bine semnalizat, mai ales când zona devine periculoasă, pentru că una e să fie doar o gropiţă mică, o denivelare în asfalt, alta e să fie o groapă în care chiar pot fi accidente cu victime.

Pe de altă parte, pregătirea şoferilor, pentru că şoferii iau totul într-o glumă, mie nu mi se poate întâmpla, şi ce dacă, mă descurc eu, la câtă experinţă am, nu contează, conduc de atâta timp încât chiar nu mi se poată întâmpla nimic. Şi, bineînţeles, atunci când apare o situaţie la limită sau neprevăzută, reacţia este de multe ori greşită. După cum astăzi am văzut, acest accident banal, dar care putea să fie şi cu accidentări grave sau cu victime, apar atunci când nu te aştepţi.

Tocmai, aici trebuie să vină pregătirea, sistemul de pregătire, acele repetiţii făcute, acea protecţia muncii pentru şoferi, care în condus se numeşte conducere defensivă, sau cursuri de conducere defensivă, care să te pregătească, tocmai, pentru astfel de situaţii, şi să nu credem că nouă nu ni se poate întâmpla. Ba da, oricui se poate întâmpla, chiar dacă eşti cu maşina statului sau dacă eşti cu maşina ta, dacă eşti şofer profesionist mai mult sau mai puţin, mai cu experienţă mai mică sau mai mare, ţi se poate întâmpla", a explicat Titi Aur.



 

×
Subiecte în articol: accident jandarmerie sant Titi Aur
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close