Antena 3 CNN Actualitate Titus Corlăţean: Colaborez instituţional cu Morar şi Kovesi, în interesul statului român

Titus Corlăţean: Colaborez instituţional cu Morar şi Kovesi, în interesul statului român

Titus Corlăţean: Colaborez instituţional cu Morar şi Kovesi, în interesul statului român
Sursa foto: Foto: Antena 3
01 Iun 2012   •   22:55

Există unele suspiciuni de implicare politică în actul de justiţie asupra Laurei Codruţa Kovesi, procuror general, şi a lui Daniel Morar, şeful DNA, însă din poziţia pe care o am astăzi am anumite responsabilităţi, inclusiv aceea de a colabora instituţional cu ambele instituţii, ceea ce o şi fac, în interesul statului român, a declarat ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, în cadrul ediţiei de vineri seară a emisiunii "Vorbe Grele" de la Antena 3.

Corlăţean a subliniat că, pentru alegerea unui procuror general şi al unui nou şef la DNA, se va consulta transparent cu corpul magistraţilor, cu CSM, înainte de a face nominalizările.

"Pentru mine sunt importante instituţiile. Indiferent de numele celui care se află în fruntea instituţiei, ele trebuie să se consolideze într-un stat. Oamenii care vor fi nominalizaţi, vă spun de pe acum, pe baza unor evaluări corecte, transparente şi în contact cu CSM, vor răspunde unor criterii de integritate, de profesionalism şi de independenţă" a declarat Tius Corlăţean.

"Sunt destule frustrări într-un sistem judiciar care a fost supus la acuzaţii, uneori pe drept cuvânt. Există foarte mulţi magistraţi de foarte bună calitate profesională. Ceea ce este important este să îi pui în valoare, să îi pui la locul potrivit" a mai spus ministrul Jusţitiei la Antena 3.

Întrebat despre cum va face nominalizările la şefia celor două instituţii, DNA şi Parchetul General, Titus Corlăţean a precizat că îşi propune ca "procedura să aibă un grad de transparenţă care nu a existat vreodată". "Nu va fi luată în spatele uşilor închise. Voi avea discuţii cu CSM iar eu cred că este un lucru bun".



VEZI AICI ÎNREGISTRAREA INTEGRALĂ A EMISIUNII "VORBE GRELE" DE LA ANTENA 3

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close