Antena 3 CNN Actualitate Titus Corlățean, despre conflictul iraniano-american: Nu avem motive să credem că România este expusă

Titus Corlățean, despre conflictul iraniano-american: Nu avem motive să credem că România este expusă

Fostul ministru de Externe Titus Corlățean, spune că România nu este expusă în cadrul conflictului iraniano-american și că va solicita oficial audieri în Parlament a responsabililor guvernamentali, pentru ca Legislativul să fie informat asupra situației.

Titus Corlățean, despre conflictul iraniano-american: Nu avem motive să credem că România este expusă
Sursa foto: Foto: Agerpres/ EPA
08 Ian 2020   •   10:53

”Asistăm la un început de conflict militar, dar nu la un început de război nuclear. Iran nu are armă nucleară. Asta nu înseamnă că situația nu este foarte tensionată. Toată lumea așteaptă cu mare interes intervenția oficială publică a președintelui SUA. De aici de la București nu putem spune ce va zice, dar suntem alianți în NATO, suntem parteneri, însă nu ne dorim o escaladare a conflictului” a spus Titus Corlățean la Antena 3.

Fostul ministru consideră că în acest moment nu există rațiuni pentru a crede că România este expusă în cadrul acestui conflict.

”Nu avem motive să credem că România este expusă. Ca vicepreședinte al Senatului spun că este nevoie în aceste momente complicate ca instituțiile statului să vină la un proces interinstituțional de comunicare. Voi solicita oficial să organizăm săptămâna viitoare, în sesiunea extraordinară, audieri în Comisiile de politică externă, posibil și de Apărare, a principalilor responsabili guvernamentali, poate și ai Serviciilor” a mai spus Titus Corlățean.

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close