Antena 3 CNN Actualitate Titus Corlăţean, despre relaţiile României cu Ungaria: Vor mai fi scandaluri

Titus Corlăţean, despre relaţiile României cu Ungaria: Vor mai fi scandaluri

Titus Corlăţean, despre relaţiile României cu Ungaria: Vor mai fi scandaluri
de S.T.    |    18 Aug 2013   •   20:16
Ministrul român de Externe, Titus Corlăţean, a vorbit, duminică, la Antena 3, despre relaţiile României cu Ungaria.

"Traian Băsescu, făcând o confuzie între atitudinea unor politicieni maghiari şi retorica unor oameni, a spus că România îşi va asuma leadership-ul PUNERII LA PUNCT a Budapestei. E o chestiune foarte gravă în relaţiile internaţionale", a spus Titus Corlăţean.

Corlăţean: Discrepanţa de reacţie a Ungariei la declaraţiile mele şi ale lui Băsescu, pe seama prieteniei preşedintelui cu Viktor Orban

"Eu am cerut la acel moment, printr-o poziţie publică a ministerului de Externe, MAE ungar să existe o delimitare a Guvernului de aceste atitudini extremiste. Şi ea a venit, iar eu am apreciat această chestiune", a adăugat ministrul.

Ministrul de Externe condamnă lipsa de reacţie a preşedintelui faţă de abuzurile Parlamentului ungar din 2010, atunci când s-a aprobat legea care contestă Trainonul.

În urmă cu trei ani, Traian Băsescu le mulţumea liderilor grupului Fides din Ungaria pentru susţinerea la alegerile prezidenţiale. Acum, după scandalul Jobbik, preşedintele şi-a schimbat declaraţiile la adresa liderilor unguri.

Ministerul de Externe ungar l-a convocat pe ambasadorul român pentru a-i cere explicaţii legat de declaraţiile, culmea, ale ministrului Titus Corlăţean şi nu ale preşedintelui Traian Băsescu.

În replică, ministerul nostru de externe a avut o reacţie dură şi a transmis printr-un comunicat de presă că această convocare este, de fapt, un exerciţiu de imagine.

Titus Corlăţean promite că va propune la următoarea şedinţă de Guvern, completarea legii care interzice manifestările extremiste.




×
Subiecte în articol: Titus Corlăean România Ungaria budapesta
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close