Antena 3 CNN Actualitate Toaletă "inteligentă" instalată în centrul oraşului Slatina. Investiţia se ridică la 28.000 de euro

Toaletă "inteligentă" instalată în centrul oraşului Slatina. Investiţia se ridică la 28.000 de euro

Toaletă "inteligentă" instalată în centrul oraşului Slatina. Investiţia se ridică la 28.000 de euro
de S.T.    |    26 Mar 2014   •   14:42

O toaletă publică "inteligentă", unde accesul se face cu fise de 50 de bani şi care dispune de sistem electronic de închidere şi deschidere a uşilor şi de sistem automat de dezinsecţie şi dezinfecţie, a fost instalată în centrul oraşului Slatina, iar investiţia se ridică la 28.000 de euro.

Toaleta "inteligentă" a costat 25.000 euro şi a fost achiziţionată de primărie la sfârşitul anului trecut, însă a fost pusă în funcţiune abia marţi, fiind amplasată în centrul municipiului Slatina, lângă Poştă, scrie Mediafax.

Autorităţile locale au achiziţionat toaleta de la o firmă italiană şi, pe lângă cei 25.000 de euro, au mai plătit alţi 3.000 de euro pentru transport şi montaj.

Accesul în toaleta "inteligentă" se face doar cu fise de 50 de bani, aceasta având sistem electronic de închidere şi deschidere a uşilor.

Printre caracteristicile toaletei publice se numără: control al prezenţei în incintă pe bază de senzori cu raze infraroşii, chiuvetă prevăzută cu robinet acţionat cu senzori, dispozitive automate pentru săpun lichid şi aer cald, lumină cu senzori, podea dotată cu senzori de autocurăţare după fiecare folosire. Utilizatorii toaletei trebuie să ştie că au la dispoziţie maximum 15 minute, după acest interval uşile deschizându-se automat, dar ele se pot închide apoi apăsând butonul verde de intrare/ieşire.

De asemenea, toaleta nu va putea fi folosită dacă nu dispune de consumabile.

"În momentul în care nu mai soarbe lichidul pentru spălare, există un dispozitiv care transmite către un dispecerat lipsa consumabilelor şi va veni cineva care le va schimba. În tot acest timp, toaleta, nu se poate folosi, până nu se schimbă consumabilul respectiv. Toate uşile au senzori care pot indica vreo tentativă de vandalism şi pot transmite date către un dispecerat", explică viceprimarul Slatinei Cristian Bircea.

Toaleta publică este deocamdată unică în Slatina, iar autorităţile locale spun că vor decide în funcţie de reacţiile oamenilor dacă vor mai face astfel de achiziţii.

×
Subiecte în articol: toaleta publica
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close