Antena 3 CNN Actualitate Toalete publice inteligente la preț de apartament, instalate în Brașov: "Foarte scumpe pentru situația în care este țara noastră"

Toalete publice inteligente la preț de apartament, instalate în Brașov: "Foarte scumpe pentru situația în care este țara noastră"

Primăria Brașov a cumpărat șase toalete publice inteligente cu sistem de auto-curățare și dezinfectare. Deși o astfel de construcție costă aproape cât un apartament, oficialii se laudă că le-au luat la un preț mai mic decât cei din Cluj-Napoca.

Toalete publice inteligente la preț de apartament, instalate în Brașov: "Foarte scumpe pentru situația în care este țara noastră"
Sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Braşov
de Ştefan Petrică    |    22 Mar 2023   •   17:36

Șase toalete publice inteligente au fost cumpărate de către Primăria Brașov. Patru dintre ele au fost deja montate și urmează să fie puse în funcțiune.

Pe lângă faptul că se curăță singure, toaletele funcționează cu comenzi vocale și au senzori de hârtie igienică și săpun lichid.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Prețul lor ajunge la aproape 50.000 euro, cât un apartament la periferia orașului.

"Nu-i prea rea, dar am auzit că-s cam prea scumpe. Să vedem cât ne ține, că noi nu suntem oameni să păstrăm niște lucruri bune", a declarat un cetățean. 

Citește și: Judeţul din România care a investit 747.000 de euro pentru construirea unui parc industrial 

"Foarte scumpe pentru situația care este la ora actuală în țara noastră", a mai declarat un cetățean.

Reprezentanții Primăriei spun că investiția este una necesară fiindcă Brașovul este intens circulat atât de localnici, cât și de turiști.

Mai mult, aceștia se laudă că au reușit să cumpere wc-urile la un preț mai mic decât cei din Cluj-Napoca.

"Vorbim de un oraș dezvoltat, cum este Brașovul și în același timp un oraș turistic.

Tocmai de aceea locurile alese sunt locuri intens circulate, locuri în care vin turiștii și locuri în care ies cetățenii.

Este un preț la nivelul pieței, nu doar din România, este la nivelul pieței la nivel european", a declarat Sorin Toarcea - purtător de cuvânt Primăria Brașov.

Deja se pregătește achiziția altor opt astfel de toalete până la finalul anului 2023.

 

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close