Antena 3 CNN Actualitate Toamna îşi intră în drepturi. După 42 de grade, temperaturile vor scădea brusc

Toamna îşi intră în drepturi. După 42 de grade, temperaturile vor scădea brusc

Toamna îşi intră în drepturi. După 42 de grade, temperaturile vor scădea brusc
Sursa foto: Foto: mytex.ro
de L.D.    |    29 Aug 2012   •   10:23

Meteorologii informează că de marţi, până în 11 septembrie, vremea la munte se va răci, maximele ajungând la 20 de grade, iar minimele nu vor depăşi 10, iar cea mai caldă perioadă va fi între 1 şi 4 septembrie, scrie INMH.

În Banat temperatura aerului va fi în creştere treptată până spre sfârşitul lunii, astfel încât maximele termice vor ajunge, în medie, la 32-34 de grade. Apoi vremea se va răci uşor, regimul termic devenind normal pentru această perioadă din an. Ploile îşi vor face apariţia după data de 31 august şi vor fi slabe, exceptând perioada 2-5 septembrie când vor fi posibile, pe arii restrânse, cantităţi mai importante de apă.
   
În Crişana vremea se va încălzi simţitor în ultimele zile ale lunii, dar valorile termice maxime nu vor mai depăşi, în medie, 31-32 de grade. Între 1 şi 4 septembrie, temperaturile vor fi în scădere, mai pronunţată la valorile maxime, apoi nu vor mai avea variaţii semnificative. În prima săptămână din septembrie va ploua, dar cantităţile de apă vor fi, în general, slabe.
   
În Transilvania, intervalul debutează cu o vreme răcoroasă, mai ales în cursul nopţilor, dar, până spre sfârşitul lunii, se va încălzi din nou, iar cele mai ridicate maxime se vor apropia de 30 de grade. Treptat, în prima de decadă a lunii septembrie, valorile termice se vor încadra într-un regim normal pentru această perioadă. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicată în perioada 2-7 septembrie, dar cantităţile mai importante vor fi doar pe arii restrânse.
   
În Maramureş, vremea va fi răcoroasă în primele zile, dar valorile termice vor creşte destul de rapid, astfel încât luna septembrie va debuta cu un regim termic normal. Apoi, maximele vor fi în scădere uşoară şi treptată, iar la sfârşitul intervalului se vor situa, în medie, în jurul a 26 de grade. Ploile îşi vor face apariţia la începutul lui septembrie, dar vor fi pe arii mai extinse între 3 şi 6 septembrie, când există posibilitatea acumulării, izolat, a unor cantităţi mai importante de apă.
   
În Moldova, valorile termice se vor menţine uşor sub normele climatologice ale perioadei, deşi o uşoară creştere se va produce, atât la minime cât şi la maxime, în primele zile ale intervalului. Cele mai ridicate temperaturi maxime se vor înregistra în 1 şi 2 septembrie, când şi temperaturile minime vor depăşi, în medie, valoarea de 14 grade. Primele zile vor fi lipsite de precipitaţii, apoi va ploua în general slab, cu probabilitate mai mare în perioada 1-7 septembrie.
   
În Dobrogea, vremea se va încălzi în primele zile ale intervalului, maximele termice urmând să ajungă, până la sfârşitul lunii, la valori medii de 26-28 de grade. Apoi nu vor fi varia?ii importante ale temperaturii, men?inându-se un regim termic normal pentru începutul lunii septembrie. Probabilitatea de ploaie va fi foarte redusă în prima jumătate din interval, apoi sunt de aşteptat ploi slabe ?i pe arii restrânse.
   
În Muntenia, temperaturile se vor situa, în general, în limite normale pentru această perioadă a anului, variaţiile fiind neimportante (o uşoară încălzire în primele zile şi o uşoară răcire la jumătatea intervalului). Meteorologii menţionează că maximele cele mai ridicate vor mai depăşi doar izolat 30-32 de grade. Va ploua slab şi pe arii restrânse, cu probabilitate mai mare în perioada 3-7 septembrie.
   
În Oltenia, vremea se va încălzi treptat până la sfârşitul lunii, mai importantă fiind creşterea valorilor minime ale temperaturii aerului. În primele zile ale lui septembrie există probabilitatea unei uşoare răciri, apoi vremea se va situa în limitele termice normale ale perioadei. Ploile vor fi slabe şi pe arii restrânse şi vor cădea, cel mai probabil, la jumătatea intervalului de prognoză.
   
La munte, vremea va fi, în general, răcoroasă, temperaturile maxime urmând să se situeze, în medie, sub 20 de grade, iar minimele să nu depăşească o medie de 10 grade. Cea mai caldă perioadă va fi între 1 şi 4 septembrie. Ploi mai importante cantitativ, deşi nu pe arii extinse, sunt de aşteptate între 1 şi 6 septembrie.

Vezi mai mai multe detalii despre vreme pe meteoplus.antena3.ro.

×
Subiecte în articol: toamnă Banat Transilvania Maramureș Muntenia
Parteneri
Ce faci când expiră cardul de sănătate? Valabilitatea lui a fost prelungită în pandemie
x close