Antena 3 CNN Actualitate Toamna îşi intră în drepturi, după temperaturi de 38 de grade: Duminică, vremea se răceşte brusc (VIDEO)

Toamna îşi intră în drepturi, după temperaturi de 38 de grade: Duminică, vremea se răceşte brusc (VIDEO)

Toamna îşi intră în drepturi, după temperaturi de 38 de grade: Duminică, vremea se răceşte brusc (VIDEO)
Sursa foto: Foto; Antena 3
28 Aug 2010   •   09:12

E ultima zi cu temperaturi ridicate. De duminică, ne pregătim pentru toamnă, iar vremea va intra intr-un proces de răcire. Temperaturile vor scădea cu 10-12 grade celsius. Meteorologii spun că sunt vizate de scăderea bruscă a temperaturii tocmai zonele în care astăzi va fi extrem de cald.

Meteorologii au anunţat vreme caniculară în după-amiaza zilei de sâmbătă, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi în jumătatea sudică a Moldovei. În zonele menţionate s-au atins "35 de grade şi izolat 37...38 de grade, iar indicele de confort termic temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80", a anunţat Administraţia Naţională de Meteorologie.

După o zi caniculară, duminică temeraturile vor scădea brusc cu 12- 13 grade Celsius. Vom ajunge chiar să avem temperaturi mai scăzute cu câteva grade faţă de media anuală. Aerul rece, de origine polară, poate pune în pericol sănătatea copiilor, bătrânilor şi a celor cu diferite afecţiuni.

Meteorologii spun că de acum toamna îşi va intra în drepturi. Nu vor mai fi temperaturi caniculare, iar ploile vor deveni din ce în ce mai dese. "În cursul zilei de duminică, vremea se va răci accentuat, astfel încât temperaturile vor fi cu 10...12 grade mai scăzute decât cele de sâmbătă", mai precizează meteorologii.

Pentru informaţii complete despre avertizări şi starea vremii, accesaţi site-ul meteoplus.ro.

Antena3.ro

 

 

×
Subiecte în articol: canicula temperatura România
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close