Antena 3 CNN Actualitate Toamna protestelor: Pe 5 octombrie ar putea avea loc prima grevă de amploare

Toamna protestelor: Pe 5 octombrie ar putea avea loc prima grevă de amploare

Toamna protestelor: Pe 5 octombrie ar putea avea loc prima grevă de amploare
09 Sep 2009   •   18:08

România se pregăteşte de toamna protestelor. Sindicatele nu mai au răbdare şi bagă în corzi guvernul Boc. Cei aproape 50.000 de bugetari, membri BNS, ameninţă că pe 5 octombrie ar putea opri lucrul complet.

Pe de altă parte, sindicatele din educaţie ameninţă începerea noului anul şcolar... cu boicotul. Este vorba despre un protest împotriva politicienilor care îşi iau liber pe 14 septembrie, pentru a-şi face campanie, spun profesorii.

Reprezentanţii Federaţiei Educaţiei Naţionale sunt rofund nemulţumiţi de activitatea clasei politice.

FSLI şi Federaţia Spiru Haret le-au cerut, de asemenea, membrilor de sindicat să nu participe la manifestările de deschidere a anului şcolar, la care vor fi prezenţi şi politicieni.

Ministrul Educaţiei speră că sindicatele din învăţământ să nu boicoteze începutul anului şcolar.

Între timp, ministrul a participat alături de premierul Emil Boc la o dezbatere la grupul PDL de la Camera Deputaţilor, pe tema Legii educaţiei.

Sindicaliştii consideră că salariaţii au toate motivele redeschiderii conflictului de muncă. În opinia lor, în proiectul Legii salarizării unitară, educaţia este situată la periferia grilei de salarizare, iar aplicarea ei va avea drept efecte diminuarea veniturilor personalului din sistem.

Antena 3


×
Subiecte în articol: proteste educatie sindicalisti bugetari
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close