Antena 3 CNN Actualitate Toamna se instalează în aproape toată ţara, însă vara nu se dă plecată! Când scăpăm de ploi şi vreme capricioasă

Toamna se instalează în aproape toată ţara, însă vara nu se dă plecată! Când scăpăm de ploi şi vreme capricioasă

Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, a vorbit în exclusivitate la Antena, despre cum va fi vremea în următoarele două zile.

Toamna se instalează în aproape toată ţara, însă vara nu se dă plecată! Când scăpăm de ploi şi vreme capricioasă
Sursa foto: Pixabay
de Iulia Gorgorin    |    03 Sep 2020   •   14:00

Directorul ANM spune că vremea va fi instabilă în majoritatea zonele din ţară, însă de sâmbătă vremea se va încălzi şi ne vom bucura în continuare de temperaturi de vară.

Urmează două zile cu perioade de instabilitate atmosferică accentuată şi mai ales pentru judeţul Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Buzău, zona de munte a judeţului Prahova, Braşov, Covasna şi Dâmboviţa. Din 4 septembrie, ora 14, până în 4 septembrie, ora 23,  vorbim de averse care pot depăşi 50-70 de litri pe metru pătrat, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie şi căderi de grindină.

De la ora 12 de astăzi, până în această seară la ora 21, vorbim pentru jumătatea de sud-est a Transilvaniei, nordul şi vestul Moldovei, de asemenea, nordul Munteniei , nord-vestul Olteniei de o avertizare meteorologică de cod galben, averse torenţiale, intensificări ale vântului, descărcări electrice, posibil şi grindină, cantităţi de precipitaţii pe segmente scurte de timp sau prin acumulare, între 25-35  l/mp, iar pe arii restrânse, 40-50 l/mp. De la ora 21 din această seară, până la mâine la ora 23, de asemenea pentru Muntenia, Dobrogea, jumătatea de sud a Moldovei, precum şi în nord-estul Transilvaniei, vorbim de cantităţi de precipitaţii între aceleaşi valori de 25-35 l/mp şi pe arii restrânse, 40-50 l/mp.

De sâmbătă, vremea se va încălzi şi vorbim în continuare de perioade cu temperaturi mai mari de 32- 33 e grade Celsius, în special în partea de vest, sud şi sud- est a ţării.

×
Subiecte în articol: vremea Elena Mateescu ploi
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close