Antena 3 CNN Actualitate Toate cererile şi excepţiile invocate de avocaţii lui Năstase în dosarul "Trofeul calităţii" au fost respinse. Procesul va continua în 23 mai

Toate cererile şi excepţiile invocate de avocaţii lui Năstase în dosarul "Trofeul calităţii" au fost respinse. Procesul va continua în 23 mai

Toate cererile şi excepţiile invocate de avocaţii lui Năstase în dosarul "Trofeul calităţii" au fost respinse. Procesul va continua în 23 mai
Sursa foto: Foto: INTACT Images
de S.T.    |    17 Mai 2012   •   16:29
Toate cererile şi excepţiile invocate de avocaţii lui Adrian Năstase, la termenul de miercuri al dosarului "Trofeul calităţii", au fost respinse de completul de judecători ai instanţei supreme, scrie Mediafax.

Avocatul Liviu Popescu, angajat recent de fostul premier, a invocat aproximativ 20 de cereri şi excepţii, printre care şi o solicitare de recuzare a procurorului Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Elena Matieşescu.

Totodată, avocatul a arătat că Adrian Năstase ar trebui judecat de un complet de nouă judecători format din magistraţi penalişti, civilişti şi de la Secţia Comercială, motivând cererea prin prisma normelor europene. Liviu Popescu a arătat că nu este normal ca Adrian Năstase să fie judecat doar de judecători ai Secţiei Penale, ai căror colegi l-au condamnat în primă instanţă.

Adrian Năstase a arătat, în sala de judecată, că se simte direct vizat de Legea micii reforme în justiţie, care ar fi fost pusă în aplicare tocmai pentru finalizarea în regim de urgenţă a proceselor sale.

Fostul premier a precizat că, în cazul intervenirii termenului de prescripţie pentru faptele de care este acuzat, el va opta "fără discuţie" pentru continuarea proceselor sale, cu scopul dovedirii nevinovăţiei sale, pentru care, susţine el, va primi achitare din partea judecătorilor ICCJ.

"Unele dintre chestiunile discutate aici arată că problema MCV-ului şi reforma în justiţie nu înseamnă, de fapt, doar acţiunea pe care Monica Macovei şi Daniel Morar au încercat să o facă pentru hărţuirea adversarilor politici, ci sunt chestiuni de esenţă ce trebuie modificate. Chestiuni privind rolul procurorului în proces, de exemplu. (...) Legea micii reforme în justiţie a avut un singur destinatar, iar destinatarul este chiar aici, în faţa dumneavoastră. Adrian Năstase. Deci termenele astea de câteva zile, toate aceste formule înseamnă nişte acţiuni îndreptate împotriva unor adversari politici", a declarat Năstase, la ieşirea din sala de judecată.

Completul de cinci judecători va continua discuţiile în dosarul "Trofeul calităţii" în 23 mai.

Fostul premier a fost trimis în judecată, anul trecut, alături de fosta şefă a Inspectoratului de Stat în Construcţii, Irina Jianu, şi de alte patru persoane.

Dosarul are legătură cu simpozionul "Trofeul calităţii", despre care procurorii cred că a fost organizat pentru a masca strângerea unor sume de bani de la societăţi, pentru campania electorală prezidenţială din 2004 a social-democratului.

×
Subiecte în articol: Trofeul Calitatii
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close