Antena 3 CNN Actualitate TOATE tezele la limba română vor fi recorectate. BAREMUL de corectare a fost MODIFICAT

TOATE tezele la limba română vor fi recorectate. BAREMUL de corectare a fost MODIFICAT

TOATE tezele la limba română vor fi recorectate. BAREMUL de corectare a fost MODIFICAT
Sursa foto: Foto: Mediafax
de O.P.    |    27 Iun 2012   •   20:13
UPDATE 20:10 - Baremul de corectare la testele naţionale s-a modificat. Toate tezele la limba română vor fi recorectate. 

Cerinţa controversată de la proba scrisă de limba română din cadrul evaluării naţionale va fi punctată atât în cazul elevilor care au răspuns că propoziţia respectivă este subiectivă, cât şi al celor care au spus că este predicativă, au declarat oficiali ai Ministerului Educaţiei. Astfel, la corectarea lucrărilor de la proba de luni, ambele răspunsuri vor primi câte şase puncte, după ce, până acum, baremul probei de română prevedea că răspunsul corect este "subiectivă".

De asemenea, Ministrul Liviu Pop a anunţat miercuri că a emis un ordin intern în care a cerut modificarea baremului de corectare la proba de limba română a evaluării naţionale, astfel încât la cerinţa controversată să fie punctate atât răspunsul "subiectivă", cât şi "predicativă".
   
"Am solicitat centrelor să ia în considerare ambele variante de răspuns. Am emis un ordin intern", a spus ministrul interimar al Educaţiei.

Examenul la matematică, ce a fost susţinut miercuri este şi ultimul test înaintea repartizarii la liceele la care s-au înscris. Rezultatele examenului se vor afişa pe 29 iunie iar completarea opţiunilor în fişele de înscriere şi introducerea datelor în baza de date se va face între 5 şi 8 iulie.

Listele cu elevii admişi la liceul la care au optat se vor afişa pe 15 iulie.

CLICK AICI PENTRU A VEDEA BAREMUL

Iată SUBIECTELE de la MATEMATICA

Sursa foto: Gandul.info



La examenul de la Limba şi literatura română, exerciţiile au fost cu probleme. Iată cerinţa care a dat naştere controverselor, dar şi baremul de corectare:

Iată cum sună exerciţiul:
3. Notează litera corespunzătoare răspunsului corect:
Propoziţia subordonată din fraza “Ceea ce mă jenează este dificultatea răsfoirii” este:


a. atributivă;
b. predicativă;
c. subiectivă.

Exerciţiul a fost notat cu 6 puncte

Potrivit baremului de corectare, răspunsul corect ar fi varianta C.

Însă există voci, care spun că propoziţia subordonată ar putea fi şi predicativă. Elevii care au ales răspunsul B, au semnat şi o petiţie online.


×
Subiecte în articol: barem de corectare
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close