Antena 3 CNN Actualitate TOLO.RO: Casa de Sănătate a confirmat oficial: Vitalaire a încasat bani în numele a 1.500 de morți

TOLO.RO: Casa de Sănătate a confirmat oficial: Vitalaire a încasat bani în numele a 1.500 de morți

TOLO.RO: Casa de Sănătate a confirmat oficial: Vitalaire a încasat bani în numele a 1.500 de morți
Sursa foto: Foto: GSP
12 Ian 2017   •   08:45

La o lună și jumătate după primul episod al investigației jurnalistice, Direcția Antifraudă de la CNAS confirmă amploarea escrocheriei la adresa pacienților și a plătitorilor de taxe.  

42 este numărul de case de Sănătate, județene, București și cea militară, care au decontat morți la cererea Vitalaire, scrie tolo.ro.

”Controlul nostru a vizat ultimii trei ani: 2014-2016. Există, în medie, 500 de cazuri pe an în care Vitalaire a decontat pe CNP-ul unor asigurați decedați! Un singur județ, Caraș, nu are nici un caz de mort decontat, pentru că au refuzat să plătească 12 cereri de CNP-uri de morți. Vom trimite datele la Parchet. Intenționăm să extindem controlul pe mai mulți ani”, a declarat Augustus Costache, purtător de cuvînt al CNAS.

Doar din 2014 și pînă azi, Casele de Sănătate au făcut plăți pentru 1.500 de morți în contul AirLiquide Vitalaire SRL. În 13 județe, numărul plăților este foarte mare și doar într-un singur județ nu s-a decontat nici un decedat, asta pentru că s-au prins și nu au plătit! Dar aceasta este numai una dintre escrocheriile folosite de Vitalaire.

Întrebarea e: cum a fost posibil ca atîția ani nici o autoritate să nu sesizeze că 3.000 de pacienți grav bolnavi sînt dați în judecată și alți mii de morți sînt decontați?! Una dintre explicațiile surselor: complicitățile din Casele județene de sănătate. Explicația din CNAS: personalul puțin și bugetul scăzut de operare al Caselor.
   

×
Subiecte în articol: CNAS
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close