Antena 3 CNN Actualitate Tolo.ro: Cum au jonglat spitalele cu dezinfectantul falsificat plătindu-i lui Condrea un preț triplu

Tolo.ro: Cum au jonglat spitalele cu dezinfectantul falsificat plătindu-i lui Condrea un preț triplu

Tolo.ro: Cum au jonglat spitalele cu dezinfectantul falsificat plătindu-i lui Condrea un preț triplu
Sursa foto: Foto: pixabay.com
17 Iun 2016   •   10:01

Cătălin Tolontan și GSP dezvăluie, vineri, lista spitalelor care-i plăteau dublu sau chiar triplu lui Dan Condrea pentru dezinfectanții diluați.

Sute dintre contractele pentru Suprasept au fost fraudate, în toată țara, prin mai multe metode. Efectul achizițiilor falsificate a fost apariția în sălile de operație a unui dezinfectant falsificat, care are de 10 ori mai puțină substanță activă, scrie jurnalistul pe tolo.ro.

Există spitale, precum Municipalul din Craiova, care au cumpărat în același an Suprasept la prețuri care cresc cu 40%. Culmea, cu cât cantitatea e mai mare, prețul sporește.

Din 2007 și p#nă azi, peste 160 de autorități publice au folosit Suprasept. Numai în anul 2015, 62 de spitale, penitenciare și unități militare au cumpărat produsul. Potrivit etichetei, Suprasept este un dezinfectant de înaltă eficiență. Cu spectru complet. Potrivit analizelor, este diluat cu 90%. La această falsificare, el nu omoară, ci întărește bacteriile.

Continuarea pe tolo.ro.

×
Subiecte în articol: Dan Condrea Dan Condrea
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close