Antena 3 CNN Actualitate Tolo.ro: Cum se mușamalizează ”Colectiv”, cum e salvat Gabriel Oprea și cum a rămas un procuror fără dosarul Hexi Pharma

Tolo.ro: Cum se mușamalizează ”Colectiv”, cum e salvat Gabriel Oprea și cum a rămas un procuror fără dosarul Hexi Pharma

Tolo.ro: Cum se mușamalizează ”Colectiv”, cum e salvat Gabriel Oprea și cum a rămas un procuror fără dosarul Hexi Pharma
Sursa foto: Foto: Agerpres
21 Sep 2016   •   11:10

Cătălin Tolontan a postat pe blogul său un articol în care dezvăluie cum sunt mușamalizate cele mai sonore dosare din ultimii ani, precum dosarul ”Colectiv”, dosarul morții polițistului Gigină, din care Gabriel Oprea a fost ”salvat”, și cum un procuror cu 23 de ani experiență a fost anunțat de pe o zi pe alta că i s-a luat dosarul Hexi Pharma

”Efectul Colectiv se mușamalizează. Și imunitățile revin.

Multe fapte din ultimele zile converg către aceeași idee.

După luni de zile de absență publică, ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a ieșit ieri pentru pentru prima oară public și a declarat la Antena 3 că Vlad Voiculescu n-a făcut ce trebuia să facă în chestiunea medicamentelor.

Nicolae Bănicioiu plecase din funcție în același timp cu Victor Ponta și Gabriel Oprea.

O vreme, el a mai comentat cît de cît, a explicat, a riscat sporadic. Dar dispariția publică totală s-a petrecut începând cu izbucnirea cazului Hexi Pharma.

Există o bună motivație, susțin sursele ziarului.

Nu e clar care e intenția autorităților judiciare în dosarul dezinfectanților falsificați, că pare că nu au ajuns cu întrebările nici măcar la personajele despre care SRI a spus că le-a informat.

În termeni cât mai simpli: a cercetat cineva dintre procurori dacă, pe vremea când era ministru, Nicolae Bănicioiu s-a întâlnit vreodată cu Flori Dinu, directorul general al Hexi Pharma?!

Dacă mobilul autorităților e neclar, anumite lucruri sunt cât se poate de limpezi.

Sfătuiți și anturați, nici nu mai contează cum și de cine, cei din Guvern alternează transparența cu mutări care conduc la stingerea vibrațiilor Colectiv și ale neregulilor care au ieșit la iveală după.

Evident că cei a căror lume s-a cutremurat în noaptea de 30 octombrie 2015 abia așteaptă să se revină la starea inițială a sistemului”, se arată în articolul semnat de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan.

Citește continuarea pe tolo.ro.

 

×
Subiecte în articol: Gabriel Oprea Catalin Tolontan
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close