Antena 3 CNN Actualitate Tolontan: Două firme implicate în scandalul Ridzi au construit tribunele la meciul lui Bute

Tolontan: Două firme implicate în scandalul Ridzi au construit tribunele la meciul lui Bute

Tolontan: Două firme implicate în scandalul Ridzi au construit tribunele la meciul lui Bute
Sursa foto: Foto: Agerpres
13 Iul 2011   •   22:53

Cel puţin două firme care s-au ocupat de construirea scenei la evenimentul de la 2 Mai 2009 – Ziua Tineretului, organizat de ministrul de atunci Monica Iacob-Ridzi, se regăsesc acum pe circuitul banilor şi la meciul Bute - Mendy de la Romexpo. Mai exact, firmele cu pricina au construit acum tribunele la gala de box, scrie redactorul-şef de la Gazeta sporturilor, Cătălin Tolontan, pe blogul său. Meciul boxerului Lucian Bute a scos peste 2,5 milioane din bani europeni şi publici din buget.

Potrivit lui Tolontan, istoria galei lui Bute îşi are începuturile în 2010. Atunci, doi oameni din PDL, printre care şi primarul din Buşteni, Emanoil Savin, vroiau să să ocupe ei de organizarea galei de la meciul lui Bute. Le-au propus asta impresarilor boxerului.

“Totul a început prin nişte telefoane. Şi, apoi, printr-o întâlnire secretă. Gheorghe Nastasia, secretarul general al ministerului, însoţit de doi politicieni, dintre care unul este primarul PD-L al Buşteniului, Emanoil Savin, le-au propus celor de la Interbox să le dea lor gala din România”, povesteşte un martor al evenimentelor, citat de tolo.ro.

Impresarii canadieni nu au fost de acord şi au hotărât să se ocupe ei de gală, împreună cu Rudel Obreja. "Rudel Obreja, preşedinte de federaţie guraliv şi suspendat şi businessman silenţios, care are intrările cinice ale afaceristului la mai multe partide, reuşeşte să ajungă la Elena Udrea", mai scrie tolo.ro.

În final, potrivit acestuia, "finanţarea galei a fost încadrată de Elena Udrea în Programul Operation European 2007-1013".

Cătălin Tolontan a intervenit telefonic, miercuri seara, la Antena 3 şi a mai adăugat faptul că cele două firme lucrează cu Media pro.

 


×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close