Antena 3 CNN Actualitate Tolontan: În centrele de asistență socială pentru dizabilități au murit mai mulți oameni decât în închisori

Tolontan: În centrele de asistență socială pentru dizabilități au murit mai mulți oameni decât în închisori

Tolontan: În centrele de asistență socială pentru dizabilități au murit mai mulți oameni decât în închisori
26 Ian 2017   •   07:32

La aproximativ același număr de persoane, în ultimii 7 ani în centrele de asistență socială pentru dizabilități au murit 8.500 de oameni, față de 700 de oameni decedați în închisori, scrie jurnalistul Cătălin Tolontan pe Tolo.ro. Potrivit acestuia, în detenție se află 28.000 de români, în timp ce în îngrijirea statului sunt 24.000 de oameni cu dizabilități.

''La cererea Gazetei, Ministerul Muncii a precizat ieri că ministrul Olguța Vasilescu ”a dispus Corpului de Control și ANPD o anchetă la Centrul Măciuca pentru a se verifica situația de fapt și a se lua măsurile legale”.

Reacția apare după ce Gazeta publică fotografii și filme cu oameni legați de paturi și bănci, precum și imagini cu bolnavi care muncesc la casa managerului Sergiu Smărăndoiu. Primii reacționează polițiștii de la IMP Vîlcea și procurorii de pe lîngă Judecătoria Bălceşti. Ei comunică faptul că au deschis dosar penal.

Se mișcă și Ministerul Muncii. După-amiază, Consiliul Județean Vîlcea face publică demiterea directorului Smărăndoiu.

Centru de la Măciuca e însă doar unul dintre cazurile unei suferințe naționale a celor mai vulnerabili dintre vulnerabili.''

Continuarea, pe Tolo.ro.

×
Subiecte în articol: tolo.ro Catalin Tolontan investigatie
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close