x close

Tolontan: În centrele de asistență socială pentru dizabilități au murit mai mulți oameni decât în închisori

de D.G.    |    26 Ian 2017   •   07:32
Tolontan: În centrele de asistență socială pentru dizabilități au murit mai mulți oameni decât în închisori 817

La aproximativ același număr de persoane, în ultimii 7 ani în centrele de asistență socială pentru dizabilități au murit 8.500 de oameni, față de 700 de oameni decedați în închisori, scrie jurnalistul Cătălin Tolontan pe Tolo.ro. Potrivit acestuia, în detenție se află 28.000 de români, în timp ce în îngrijirea statului sunt 24.000 de oameni cu dizabilități.

''La cererea Gazetei, Ministerul Muncii a precizat ieri că ministrul Olguța Vasilescu ”a dispus Corpului de Control și ANPD o anchetă la Centrul Măciuca pentru a se verifica situația de fapt și a se lua măsurile legale”.

Reacția apare după ce Gazeta publică fotografii și filme cu oameni legați de paturi și bănci, precum și imagini cu bolnavi care muncesc la casa managerului Sergiu Smărăndoiu. Primii reacționează polițiștii de la IMP Vîlcea și procurorii de pe lîngă Judecătoria Bălceşti. Ei comunică faptul că au deschis dosar penal.

Se mișcă și Ministerul Muncii. După-amiază, Consiliul Județean Vîlcea face publică demiterea directorului Smărăndoiu.

Centru de la Măciuca e însă doar unul dintre cazurile unei suferințe naționale a celor mai vulnerabili dintre vulnerabili.''

Continuarea, pe Tolo.ro.

Citeşte mai multe despre:

tolo.ro Catalin Tolontan investigatie
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati