Antena 3 CNN Actualitate Tolontan: Secureanu a apelat la fiul Mamei Omida ca să-și pună fiica pe listele de rromi ale unui liceu de top din Capitală

Tolontan: Secureanu a apelat la fiul Mamei Omida ca să-și pună fiica pe listele de rromi ale unui liceu de top din Capitală

Tolontan: Secureanu a apelat la fiul Mamei Omida ca să-și pună fiica pe listele de rromi ale unui liceu de top din Capitală
Sursa foto: sursa foto: Agerpres/Facebook
08 Dec 2016   •   11:10

Jurnaliștul de investigație Cătălin Tolontan continuă seria dezvăluirilor legate de fostul manager de la spitalul Malaxa din Capitală. Potrivit lui Tolontan, Florin Secureanu și-a pus fata pe listele rromilor pentru că-și dorea să intre la un liceu de top din București.

''Când iei locuri de la rromi înseamnă nu doar că refuzi competiția cu un copil egal cu tine ca sanse, ci și că răpești șansa unui copil minoritar la o educație care-i poate schimba cursul vieții'', a scris Cătălin Tolontan pe blogul său.

”La un moment dat, am văzut în spital cîțiva romi cunoscuți, de prin una dintre organizațiile lor. Au venit cu familia, la analize. Erau pilele managerului și, în cazurile acestea, știam că trebuie să le facem totul gratis și repede. Am aflat că-și băgase fata la liceu pe locurile romilor și le dădea la schimb servicii în spital”, spune un angajat din „Malaxa”.
Florin Secureanu are un băiat, 12 ani, și o fată, 15 ani.

”Pe băiat vrea să-l facă ziarist și îl împingea pe scenă să ia interviuri Minodorei Ilie pe la galele Fundației Omenia”, povestește un apropiat.

”Și-au urcat imaginile pe net și sînt jenante! I-am zis să înceteze să-și expună copiii. Dar Secureanu face doar ce vrea. După aceea, fiul i-a luat un interviu tatălui în revista școlii. Vă dați seama?!”.
Nota 10 în gimnaziu, dar ”la capacitate” nu intră la liceul favorit

În vara acestui an, fata termină clasa cu media generală 10 în anii V-VIII.

E șefa de promoție 2016.

Dar la examenul de capacitate nu ia notă suficient de mare, astfel încît media sa de admitere, puțin peste 9, nu o plasează la liceul pe care și-l doreau.

Și, atunci, fata apare pe lista dedicată copiilor romi!

Investigația integrală, pe tolo.ro.

 

×
Subiecte în articol: Florin Secureanu Catalin Tolontan
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close