Antena 3 CNN Actualitate Toni Greblă a fost votat de Senat ca judecător la Curtea Constituţională

Toni Greblă a fost votat de Senat ca judecător la Curtea Constituţională

Toni Greblă a fost votat de Senat ca judecător la Curtea Constituţională
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.C.    |    16 Dec 2013   •   18:21
Update 18.20. Toni Greblă a fost votat în Senat pentru funcţia de judecător la Curtea Constituţională, cu 123 de voturi "pentru", 2 "împotrivă" şi o abţinere.

De la vot au absentat senatorii PDL, în semn de protest că nu au fost chemaţi la Comisie, la audierea acestuia. 



Update 16.38. Comisia Juridică a decis să înainteze raport favorabil pentru numirea lui Toni Greblă ca judecător al Curţii Constituţionale.

Senatorul PSD a spus că va apăra statul de drept şi că nu va fi în nicio tabără. Totodată a mai spus că va demisiona din partid, după ce va fi confirmat prin vot.


Ştire iniţială 15.13

Senatorul PSD Toni Greblă este propunerea PSD pentru Curtea Constituţională, din partea Senatului, acesta urmând a intra în cursul după-amiezii în audierea Comisiei Juridice, informează Mediafax.
   
Potrivit unor surse parlamentare, Toni Greblă urmează să fie audiat în Comisia juridică, luni după-amiază, iar în plenul de luni se va da şi votul pentru această propunere.
   
Toni Greblă este de profesie avocat şi a fost preşedinte al Comisiei juridice din Senat, în legislatura precedentă, iar din 2009, este membru în această comisie.

Propunerea pentru Toni Greblă vine după ce avocatul Lucian Bolcaş a anunţat, luni, la Antena 3, că nu acceptă nominalizarea PSD de a fi membru al Curţii Constituţionale, pentru postul care va rămâne vacant după plecarea Iulie Motoc.

Iulia Motoc a anunţat că pe 18 decembrie va depunde jurământul ca judecător al CEDO, la Strassbourg. Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) a ales-o, în 2 octombrie, pe Iulia Motoc pentru funcţia de judecător la CEDO, dintre cele trei propuneri înainte de România.

Lucian Bolcaş, propunerea PSD pentru CCR, acuzat de antisemitism de Institutul Elie Wiesel
 
Băsescu: Numirea lui "Bolhaş" la CC, inadmisibilă. Eu nu voi participa la ceremonia de depunere a jurământului
 

×
Subiecte în articol: Toni Grebla Curtea Constitutionala
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close