Antena 3 CNN Actualitate Toni Greblă şi-a dat demisia de la CCR: Nu mi-a cerut nimeni să demisionez

Toni Greblă şi-a dat demisia de la CCR: Nu mi-a cerut nimeni să demisionez

Toni Greblă şi-a dat demisia de la CCR: Nu mi-a cerut nimeni să demisionez
Sursa foto: Foto: Agerpres
04 Feb 2015   •   15:20

Judecătorul CCR Toni Greblă şi-a dat demisia de la Curtea Constituţională a României. Astfel, Toni Greblă poate fi arestat în orice moment, nemaifiind nevoie de niciun alt aviz.

"Având în vedere evenimentele din ultima perioadă am decis că este mai bine să încetez mandatul la instanţa constituţională. Am făcut acest lucru pentru că sunt un om responsabil, pentru că înţeleg ce dificultăţi ar interveni în perioada următoare, dacă nu aş fi luat o astfel de decizie şi vreau să adaug că acuzaţiile aduse în spaţiu public mi-au creat un prejudiciu de imagine, dar ţin să vă spun, cu toată responsabilitatea,  că nu am devalizat banul public, nu sunt acuzat de prejudicii însemnate, la mine sunt activităţile pe care le cunoaşteţi, pe care aş vrea să le explic în câteva minute", a explicat Toni Greblă. 
 
"Nu am nicio contribuţie la intervenţia pe lângă vreo instituţie a statului, în favoarea cuiva, pentru foloase materiale. M-am implicat şi am sprijinit proiectul Dropia, un proiect de importanţă europeană în favoarea ţării mele. (...) În legătură cu celelalte acuze, inclusiv ameninţări pe care le-aş fi dat la adresa cuiva, vă rog să verificaţi presa locală şi să vedeţi că nu a fost vorba niciodată despre aşa ceva. Nu am absolut nicio vină şi nu din această cauză am demisionat, pentru că ancheta se va desfăşura în continuare şi la sfârşit vom vedea că sunt nevinovat, însă, fiind responsabil faţă de buna funcţionare a statului român şi pentru a nu pune CCR într-o dificultate şi mai mare, am ales să iau acest act unilateral şi să o materializez astăzi."
 
Întrebat dacă i s-a sugerat că ar fi mai bine să demisioneze din funcţie, Greblă a explicat că a luat singur decizia şi nu a fost influenţat de nimeni. 
 
"Niciun coleg, nici măcar nu mi-a sugerat că ar fi bine să fac acest lucru. Este decizia mea, pe care mi-o asum. Niciunul din colegi şi nici oameni din anturajul meu, din diverse funcţii nu m-au încurajat să fac acest gest de a demisiona", a reiterat Greblă. 
 
Într-un comunicat CCR remis presei, însă, se face referire la "presiuni" care ar fi dus la demisia acestuia. 
 
"Am înţeles, plenul CCR a dat un comunicat, care cred că, după părerea mea, este foarte clar. Nu a făcut nimeni o presiune directă pentru demisia mea. 
 
Întrebat dacă se poate vorbi despre presiuni indirecte, Greblă a explicat că au existat presiuni pe care le-ar fi resimţit toţi judecătorii Curţii.
 
"V-am spus că în contextul evenimentelor din ultima perioadă, asupra mea nu a făcut nimeni, direct, vreo presiune să demisionez. Sigur că presiunile din comunicatul CCR au fost şi au fost resimţite de toţi colegii."
 

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close