Antena 3 CNN Actualitate Top 5 greșeli pe care le fac românii când iau credit pentru casă

Top 5 greșeli pe care le fac românii când iau credit pentru casă

În contextul în care programul ”Noua Casă” a dus la scumpirea caselor în acest moment din cauza cererii foarte crescute pentru casele pe pământ, analistul Adrian Negrescu a explicat pentru Antena3 ce greșeli trebuie să evităm atunci când ne hotărâm să cumpărăm o casă și să facem un credit.

Top 5 greșeli pe care le fac românii când iau credit pentru casă
Sursa foto: Pixabay
de Adelina Miron    |    08 Iun 2021   •   14:14

Adrian Negrescu atrage atenția că o analiză realistă asupra posibilităților financiare pe care le avem este primul aspect care trebuie luat în considerare în momentul în care decidem să învestim într-o casă.

”Trebuie să fii atent dacă ai posibilitatea să îți plătești ratele pe termen mediu și lung, în condițiile problemelor din economie. Dacă jobul tău este sigur și dacă rata pe care o plătești este optimă, adică nu reprezintă mai mult de 30% din câștigul pe care îl ai.

În al doilea rând, trebuie să ne uităm la inflație și la posibila creștere a dobânzilor. Să luăm în calcul acest lucru pentru că este posibil ca în perioada următoare dobânzile la credite să crească, iar acest lucru va însemna o creștere a costului cu plata ratelor pe care îl vom simți cu toții în perioada următoare.

În al treilea rând, cea mai importantă este locația. Când te duci să cumperi o casă, inclusiv prin Prima Casă sau prin credit imobiliar, trebuie să te asigură că prețul acelei locuințe reflectă condițiile din zonă. Dacă cumperi o casă în câmp și te aștepți să plătești pentru ea preț mic, s-ar putea ă își iei o mare țeapă, în condițiile în care această casă nu are utilități. Trebuie să fie într-o zonă care să îți permită să o revinzi la un moment dat, dacă vrei să te uiți în altă parte.”, a explicat analistul financiar. 

Totodată, acesta insistă asupra unei analize atente a zonei în care este construită loucuința pentru că ”în București se construiesc blocuri care au ca sursă de apă puțuri.”.

 

 

×
Subiecte în articol: credit casa greseli
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close