Antena 3 CNN Actualitate TOP ANTENA3.RO UNDE PLECĂM DE CRĂCIUN (GALERIE FOTO INEDITĂ)

TOP ANTENA3.RO UNDE PLECĂM DE CRĂCIUN (GALERIE FOTO INEDITĂ)

<font color=red>TOP ANTENA3.RO</font> UNDE PLECĂM DE CRĂCIUN <font color=red>(GALERIE FOTO INEDITĂ)</font>
19 Dec 2007   •   17:06

Dacă nu v-aţi hotărât încă ce veţi face de Crăciun şi speraţi să mai găsiţi camere libere în hotelurile din afara României, s-ar putea să nu fie prea târziu. Antena3.ro a realizat pentru voi un top al destinaţiilor pentru acest Crăciun, cu câteva repere de preţuri pentru toate buzunarele. Sărbători Fericite şi drum bun!

1. AUSTRIA ? VIENA & staţiunile de ski

Viena, capitala muzicii clasice, vă aşteaptă cu arhitectura elegantă a clădirilor, extraordinarele colecţii de artă din muzee sau pur şi simplu pentru calitatea restaurantelor. În centru, Innere Stadt, puteti vizita cel mai frumos edificiu al artei gotice din Viena, Stephandom, dar şi Hofburg, reşedinţa Casei de Habsburg. Vizitaţi Kunsthistorisches Museum, dar şi Palatul Schönbrunn, construit la iniţiativa împăratului Leopold I.


Staţiunile de schi din Austria sunt din ce în ce mai căutate de schiorii români, şi nici nu e de mirare. Câteva motive: pârtiile de schi sunt mai bine îngrijite şi mai numeroase, serviciile sunt ireproşabile, preţurile sunt comparabile sau mai mici decât în România, skipass-urile sunt cu adevărat rentabile pentru un sejur la schi, iar stratul de zăpadă durează mai mult datorită altitudinilor ridicate la care sunt construite staţiunile. Europa Sportregion este una din cele mai renumite şi performante regiuni de schi din zona Salzburgului, alcătuită din trei staţiuni apropiate, dar totuşi independente: ZELL AM SEE ? SCHMITTENHOHE, KAPRUN ? MAISKOGEL şi gheţarul KITZSTEINHORN, schiabil pe tot parcursul anului. În această regiune se găsesc în total 130 km de pârtii de schi şi snowboard.

Innsbruck este ?capitala? snowboardului, de aici sunt originali cei mai mulţi boarderi profesionişti din Austria. Axamer Lizum, în apropiere de Innsbruck, este un adevărat paradis freeride, cu multe zone neamenajate şi funpark-uri ultra dotate. Soll este o staţiune situată într-o vale, între munţii Wilder Kaiser şi Salve şi face parte din cel mai mare domeniu schiabil interconectat din Austria, WILDER KAISER - BRIXENTAL SKI WORLD cu 250 km de piste dintre care 135 km sunt acoperite cu zapadă artificială şi peste 90 de km de instalaţii pe cablu moderne. Obergurl Hochgurl, cu o reţea de pârtii de 110 km practicabile în condiţii bune din mijlocul lunii noiembrie până la începutul lunii mai, are acreditarea de ?Top Quality Skiing Centre?.

De Crăciun, la VIENA, un sejur de trei-patru nopţi costă de la 350 euro cu autocar la 495 euro, cu avion; pentru SKI la munte, un sejur de şapte nopţi porneşte de la 220 euro/persoană fără transport, la 795 euro cu avion inclus.

2. GRECIA ? ATENA, SALONIC, HALKIDIKI, PARALIA KATERINI, CRETA

Cine vizitează o dată Grecia, va rămâne impresionat toată viaţa. Aici, fiecare insulă oferă minunăţii pe care nu se poate să le ratezi. Însă frumuseţile Greciei nu se datorează numai insulelor sale: întreaga ţară este un întins şi prietenos litoral. De-a lungul fâşiilor de pământ crestate între Marea Egee şi Marea Ionică, cele mai vechi civilizaţii, timpuri legendare şi obiceiuri înrădăcinate în trecut, se întâlnesc şi convieţuiesc cu tânărul mileniu. Trecutul şi prezentul alternează, ca şi schimbările de peisaj, de la cel marin la cel muntos, oferind vizitatorilor experienţe memorabile. Grecia este înconjurată de nepreţuite valori istorice şi muzee, vârste străvechi - pre-clasic, roman, bizantin. Tot aici te poţi bucura practicând sporturi acvatice, făcând croaziere pe mare, pescuind, relaxându-te în hotelurile luxoase, gustând din apetisanta bucătărie tradiţională şi sfârşind ziua într-unul dintre sutele de cluburi sau discoteci. O infrastructură adecvată pe şosele, în aer sau pe apă, face din Grecia o destinaţie extrem de accesibilă tuturor celor care, ajunşi aici, vor fi liberi să îşi aleagă propriul stil de viaţă.


Oferta variază de la 114 euro pentru trei nopţi, fără transport, la 540 euro, cu transport cu avionul inclus.

3. TURCIA ? Ankara, Antalia, Istanbul

Ankara, capitala Turciei, este o aglomerare urbană în mijlocul stepei Anatoliene. Este foarte diferită de oraşul otoman Angora care fusese întemeiat mai înainte aici, un loc foarte liniştit, celebru peste tot în lume pentru puloverele sale moi din lâna moale a caprelor. Există câteva puncte de atracţie care să facă să merite o vizită. Hisar, o citadelă bizantină pe dealul din estul oraşului vechi, Muzeul civilizaţiei anatoliene, sau Mausoleul lui Atatürk, o clădire monumentală care reflectă ecourile arhitecturale ale marilor civilizaţii anatoliene.

Antalia este cel mai important oraş de pe coasta centrală mediteraneeană. Alături de plajele pietroase şi centrul istoric roman - otoman, Antalia este un loc potrivit de plecare către orăşelele liniştite de lângă plaje şi alte aşezări antice din regiune. Side, la 75 est de Antalia, are o plajă renumită pentru faptul că a fost aleasă de Marc Antoniu şi Cleopatra pentru o escapadă romantică. Alanya, la 115 km de Antalia şi Patara, este un orăşel situat la câteva sute de kilometri de sud-vestul Antaliei.


Istanbul este unul dintre oraşele cele mai romantice din Turcia. Istoria sa este veche şi duce până în trecutul îndepărtat presărat cu vestigiile culturilor bizantină şi otomană. Astăzi capitală culturală a Turciei, aici poţi admira moscheile care sunt prin arhitectura lor expresia pietăţii islamice, poţi arunca o privire în haremul sultanului sau să vânezi chilipiruri în marele bazar.

De Crăciun, un sejur în Antalya de patru nopţi plus transportul cu avionul costă de la 485 euro, în hotel de cinci stele, până la 709 euro într-un hotel de categorie specială, all inclusive.

4. CIPRU - Insula Afroditei

Dintre zecile de insule ale planetei, în a căror atmosfera parcă musteşte romantismul, Ciprul îşi merită, cu siguranţă, apelativul de ?Insulă a iubirii?. Doar aici a fost sălaşul Afroditei, zeiţa dragostei şi a frumuseţii. Şi cum orice legendă se bazează pe anumite personaje, fapte sau locuri reale, e neîndoielnic că refugiul terestru al frumoasei Olimpului nu ar fi putut fi plasat altundeva. Insula are forma unui peşte-spadă, ce ?înoată? în dreptul coastelor mediteraneene din sudul Turciei, cu botul ascuţit îndreptat spre Răsărit. Cu o arie cât două judeţe medii ale României, Cipru este a treia ca mărime (după Creta şi Sicilia) şi cea mai estică dintre insulele mării ce desparte Europa de Africa. Pentru foarte mulţi vizitatori, Ciprul coincide cu viziunea pe care o au în privinţa ?Raiului pe Pământ?. Nu degeaba e destinaţia favorită a îndrăgostiţilor. De altfel, Ciprul pentru Europa este ceea ce reprezintă Las Vegasul pentru SUA: aici te poţi căsători facil, cu demersuri minime.

O insulă înconjurată de o mare sărată, calmă, ocrotitoare, cu plaje străjuite de palmieri, ce alternează cu ţărmuri stâncoase (dar nu abrupte) şi cu multe refugii, pentru cei care preferă izolarea. Pe câmpurile şi dealurile însorite se cultivă toate speciile de citrice, banane, curmale şi alte fructe exotice, iar plantaţiile viticole sunt un leitmotiv al Ciprului. Stând pe ţărmul mării, privirea poate prinde, printre crengile răsfirate ale unui bananier, coroanele pinilor de pe culmile munţilor, aflaţi la circa 30 de minute de condus fără depăşirea vitezei legale. Dintre staţiunile şi oraşele cu istorie de pe insulă, amintim Larnaca (pentru cei care caută linişte), Limassol, Ayia Napa (pentru cei mai tineri) şi Paphos. Nicosia este capitala Ciprului şi este împărţită de ?Linia verde? în două părţi, asemenea împărţirii Berlinului în timpul războiului rece. Accesul între cele două părţi este de obicei restricţionat şi datează din 1974, în urma războiului civil din care a rezultat şi Republica Turcă a Ciprului de Nord, recunoscută doar de Turcia. Odată înconjurată de un zid de forma unei stele cu cinci colţuri, graniţele Nicosiei sunt astăzi dictate de ?Linia Verde? a Naţiunilor Unite.


De Crăciun, un sejur de cinci nopţi, cu transport, porneşte de la 299 euro, la un hotel de doua stele, la 699 euro, pentru o cameră la un hotel de cinci stele.

5. BULGARIA - La munte şi la mare

Din punct de vedere turistic, Bulgaria se aseamănă mult cu România. Litoralul mării Negre este presărat de staţiuni, la munte se schiază (munţii lor sunt mai înalţi decât ai României), există staţiuni balneologice în care se utilizează ape minerale şi nămoluri terapeutice. Influenţele germane şi-au lăsat o amprentă vizibilă asupra organizării staţiunilor şi activităţilor turistice din Bulgaria.


La capitolul staţiuni montane, vecinii noştri din sud au cu ce se mândri. Prima în topul ofertei lor este Borovet, situată la 1350 în Munţii Rila, chiar la poalele Masivului Musala, cel mai înalt din Balcani (2925 m). Împrejurimile sale au o floră şi o faună foarte bogate: păduri dese de pin, cu animale sălbatice, multe râuri repezi şi lacuri albastre, fructe sălbatice şi plante rare. Destul de aproape de Sofia (70 km), Borovet era destinaţia montană preferată a regilor Bulgariei în sezonul rece. Pamporovo este cea mai sudică staţiune montană din Europa, în inima Munţilor Rodopi şi, de aceea, şi cea mai însorită. Aici temperatura medie în miez de iarnă este de -3ºC. Din Pamporovo, poţi da o fugă până la Chepelare, o staţiune fermecătoare, ceva mai mică şi mai liniştită, care are în schimb cea mai lungă pârtie din această ţară. Panta Turisticeska se intinde pe 5250 m. Bansko are condiţii de schi foarte bune şi este, totodată, un oraş istoric, cu numeroase muzee şi monumente, dar şi locul de unde încep toate drumeţiile în Parcul Naţional Pirin, protejat de UNESCO.

Pe malul mării, Crăciunul poate fi savurat cu sume pornind de la 95 de euro pentru trei nopţi de cazare la un hotel de doua stele, la 570 de euro pentru cinci nopţi la un hotel de cinci stele. La munte, preţurile variază de la 34 euro/noapte la un hotel de trei stele, până la 199 euro la cinci stele.

6. CEHIA ? PRAGA & KARLOVY VARY

Praga este supranumit Oraşul de Aur, al artelor şi stiinţelor şi unul dintre cele mai frumoase oraşe istorice ale Europei. Praga aminteşte de nume celebre precum Kafka, Einstein sau Mozart. Deopotrivă dinamică şi romantică, capitala Cehiei te invită să-i descoperi splendoarea: Castelul medieval şi Catedrala Sf. Vitus, ce oferă o splendidă panoramă a Pieţei Hradcany, celebrul Pod Carol (Podul cu Sfinţi) ? tradiţional loc de întâlnire al artiştilor ambulanţi, pitorescul străduţelor pietruite şi al clădirilor baroce şi sinagogile monumentale din vechiul cartier evreiesc sunt doar câteva dintre atracţiile ?clasice? ale acestui oraş.


Karlovy Vary, oraş şi staţiune balneară în nord vestul Cehiei, la poalele Munţilor Metaliferi, este faimos pentru izvoarele sale termale, pentru sticla Moser şi pentru bitterul Becher. Cunoscut şi sub numele de Carlsbad, staţiunea se află la 120 de kilometri vest de Praga, într-o superbă vale împădurită, şi este străbătut de râurile Ohre şi Tepla. Încă din 1350, cele 14 izvoare termale de aici au devenit renumite ca surse naturale de sănătate. Freud, Wagner, Tolstoi, Schiller, Beethoven, Goethe sau Chopin au fost la vremea lor oaspeţi ai staţiunii. Anual, la Karlovy Vary se organizează şi un prestigios festival internaţional de film.

De Crăciun, un sejur de patru-cinci nopţi porneşte de la 250 euro fără transport la 575 euro cu autocar, până la 670 euro cu avion.

7. SLOVACIA ? Munţii Tatra

Parcul Naţional al Munţilor Tatra este o zonă plină de frumuseţi naturale, în care poţi face drumeţii fantastice. Este un loc unde laşi stresul cotidian deoparte şi te relaxezi în liniştea munţilor. Slovacia a fost până acum în umbra surorii ei Cehia dar, în multe feluri, este mai naturală şi mai frumoasă. Piscurile montane sălbatice, culminând cu vărful Gerlach - 2655 m, văile adânci cu cascade, peşterile, formele glaciare de mare pitoresc, apele termale, pârtiile de schi de rezonanţă europeană, bisericile de lemn, castelele şi forturile medievale, toate reprezintă zestrea turistică a Slovaciei, a celei mai tinere ţări din Europa. Mozaicul de frumuseţi naturale şi culturale ademenesc prin farmecul lor atât turiştii dornici de odihnă şi recreere, cât şi alpiniştii, schiorii, canotorii sau speologii, care sunt mereu în căutarea unei noi aventuri. Sufletul ţării îl constituie însă locuitorii ei. Veţi găsi în Slovacia oameni deschişi, modeşti, amabili, bucuroşi să împartă bogăţii spirituale şi naturale care le caracterizeaza ţara. Zone de ski în munţii Tatra: NOVY SMOKOVEC, PODBANSKE, STRBA, STRBSKE PLESO, TATRANSKA LOMNICA, POPRAD.


Oferta agenţiilor de turism variază, pentru şapte nopţi cu demipensiune, de la 247 euro la 879 euro, fără transport.

8. UNGARIA ? Budapesta

Zilele de azi ale Budapestei arată o capitală renăscută, plină de monumente şi construcţii străvechi. Pe terenurile rămase goale încă din vremea războaielor s-au construit bănci şi case de birouri moderne, dar s-a avut grijă de aspectul combinării lor cu clădirile de la începutul secolului XX sau mai vechi. Renaşterea se simte şi pe teatre, muzee, biblioteci, parcuri, străzi, pasaje, mijloacele de transport în comun, dar şi pe instituţiile sanitare şi sociale. Mai puţin vizibilă este dezvoltarea infrastructurii, dar are şi aceasta puncte vizibile, ca noile poduri pe Dunăre. Pentru ochiul turistului sunt vizibile şi redeschiderea sau renovarea cafenelelor şi a restaurantelor istorice dintre anii 1880-1910, sau a galeriilor de artă, teatre.


Viaţa oraşului este plină de festivaluri culturale naţionale şi internaţionale, de evenimente sportive internaţionale, dar şi de evenimente muzicale pentru tineri, cum ar fi Festivalul de muzică ?Sziget? sau Parada Budapesta ? corespunzătorul Paradei Love din Berlin. La începutul secolului XXI, Budapesta cu intrarea în UE a Ungariei a devenit cea mai vizitată capitală a Europei Centrale, după Praga.

Fără transport inclus, un sejur de patru nopţi costă de la 150 euro în hotel de trei stele, la 513 euro în hotel de patru stele.

9. OLANDA ? Amsterdam

Capitala Olandei este simbolul perfect al convieţuirii dintre păcate şi virtuţi. Amsterdam atrage anual sute de mii de români, printre milioane de alţi turişti. Are o legislaţie drastică în materie de droguri, însă canabisul se poate cumpăra de la orice cafenea. Canalele sale, renumite printre amatorii de plimbări liniştite, contrastează cu atmosfera cosmopolită şi viaţa de noapte din zonele aglomerate şi gălăgioase. Este un oraş care nu seamană cu nicio altă capitală europeană. Chiar şi titlul de capitală este unul ciudat, atâta timp cât autorităţile olandeze au sediul la Haga. Iar ţara nu se cheamă Olanda, ci Netherlands, adică Ţările de Jos, Olanda de Sud şi Olanda de Nord fiind doar două (din cele 12) provincii.

Cele aproape 50 de muzee cuprind exponate populare care atrag turiştii, de la celebra colecţie ?Golden Age?, a celui mai mare muzeu din Olanda până la Muzeul Erotic sau cel al Torturii. Rijksmuseum (Muzeul National), Muzeul Van Gogh, Muzeul Municipal, Stedelijk Museum, şi lista poate continua, pe tematici precum presa, filmul, teatrul, fotografia, berea Heineken, echipa Ajax, casele-ponton, vapoarele, tropicele, sexul, haşişul şi tortura regăsindu-se în titulatura câte unui muzeu. Şi copiii au un muzeu al ştiinţei şi tehnologiei, Nemo, amplasat într-o clădire în formă de vapor.


Divertismentul se regăseşte din plin în mai mult decât celebrul Red Light District ori poate în jurul piaţetelor din Leidseplein şi Rembrandtplein. Oude Kerk este polul de atracţie religios, fiind o biserică veche, înconjurată de căsuţe tradiţionale, decorată cu elemente gotice şi renascentiste, care încearcă să păstreze echilibrul spiritual în cartierul Red Light District. Piaţa Dam este centrul istoric şi inima oraşului, cu nenumărate poveşti despre Napoleon şi trupele sale şi cu Palatul regal. Şi podul Megere Brug, supranumit Skinny Bridge, trebuie trecut pe lista punctelor de vizitat, fiind cel mai cunoscut: cele două capete ale sale leagă malurile râului Amstel. Şi, pentru că tot vorbeam despre Cartierul Roşu ? Red Light District, nu trebuie să rataţi vizitarea lui, mai ales că autorităţile intenţionează să cureţe acest centru al sexului prin închiderea a peste trei sferturi din vitrinele cu prostituate. Mai mult, în unele locuri din Cartierul Roşu prostituţia ar putea fi interzisă.

La Amsterdam, transportul cu avionul şi patru nopţi la un hotel de trei-patru stele variază de la 599 euro la 995 euro.

10. SPANIA ? TENERIFE

Cea mai mare insulă din arhipelagul Canare şi una din cele mai frumoase insule din lume, Tenerife este una dintre puţinele destinaţii europene unde se poate face plajă şi baie tot timpul anului. În centrul insulei se întâlneşte El Teide, piscul cel mai înalt din Spania, având o înălţime de 3717 m. Insula este un masiv muntos, ca o piramidă colosală, care urcă de pe ţărmurile învolburate de apele limpezi ale oceanului până la cele mai înalte culmi ale munţilor. De la nord la sud, diversitatea locurilor este covârşitoare, iar posibilităţile de petrecere a timpului sunt nelimitate. Beneficiind de condiţii climatice de excepţie, cu temperaturi care nu coboară de regulă sub 20ºC şi nu urcă mai mult de 30ºC, Tenerife mai este numită şi ?Insula Primăverii Veşnice?. Nordul insulei abundă în vegetaţie tropicală, în păduri de conifere, iar sudul, în permanenţă însorit, este ? paradoxal - centrul activităţilor nocturne. Romantic sau noctambul, aici veţi găsi un loc în care cu siguranţă veţi dori să vă reîntoarceţi!


Un sejur de şase nopţi şi transport costă de la 1185 euro, la un hotel de trei stele, la 1865 euro pentru o cameră într-un hotel de cinci stele.

MAI MULTE FOTOGRAFII DESPRE CELE MAI INTERESANTE LOCURI DE VIZITAT, DESPRE ATRACŢII CULTURALE, DESPRE CASTELE, PODURI SAU MUZEUL SEXULUI, AICI

Ella Moroiu, Antena3.ro

×
Parteneri
Lidia Buble a filmat îngrozită incendiul din nordul Bucureştiului
x close