Antena 3 CNN Actualitate Ţopescu: Propun ca viitorii aleşi în Parlament să depună jurământ pe DEX

Ţopescu: Propun ca viitorii aleşi în Parlament să depună jurământ pe DEX

Ţopescu: Propun ca viitorii aleşi în Parlament să depună jurământ pe DEX
Sursa foto: Foto: INTACT Images
16 Mar 2011   •   22:07

Senatorul PNL, Cristian Ţopescu, a  criticat miercuri greşelile gramaticale ale unor miniştri şi a venit cu propunerea ca pe viitor, aceştia să nu mai depună jurământ doar pe Biblie ci şi pe Dicţionarul Explicativ al Limbii Române (DEX), informează Mediafax.

Ţopescu a fãcut aceastã propunere în plen, la dezbaterea moţiunii de cenzurã, iar greşelile surprinse de către acesta au fost folosirea de către nişte persoane importante din Guvern, a căror nume nu a vrut să le divulge, a termenilor "coerentizare" şi "raţionalitate", deşi nici unul dintre aceste cuvinte nu există în limba română.

"Cine priveşte de la oarecare distanţã scena politicã româneascã, observã desfãşurarea mai multor rãzboaie: cu profesorii, cu medicii, cu mamele şi bebeluşii şi cu pensionarii. Acum suntem în plin rãzboi cu limba românã [...] În apãrarea limbii române, propun ca viitorii aleşi în Parlament, cei care vor popula aceastã salã, sã depunã jurãmânt nu numai pe Biblie, ci şi pe Dicţionarul Explicativ al Limbii Române - pe care îl am la mine, e cam gros - iar încheierea jurãmântului sã fie la fel ca şi acum: ", a declarat senatorul PNL.

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close