Antena 3 CNN Actualitate Topliţa. Trei hectare de pădure au fost cuprinse de flăcări vineri seară. Intervenţia a început abia sâmbătă

Topliţa. Trei hectare de pădure au fost cuprinse de flăcări vineri seară. Intervenţia a început abia sâmbătă

Topliţa. Trei hectare de pădure au fost cuprinse de flăcări vineri seară. Intervenţia a început abia sâmbătă
Sursa foto: Foto: INTACT Images
06 Oct 2012   •   13:33

Trei hectare de pădure neexploatată au fost cuprinse de flăcări în apropierea municipiului Topliţa, existând riscul ca focul să se propage la pădurea masivă.
   
Incendiul a izbucnit vineri seara, dar pompierii nu au putut acţiona din cauza întunericului şi au stat în supraveghere, iar sâmbătă au început intervenţia.
   
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, Alina Ciubotariu, a declarat că focul a afectat trei hectare de pădure neexploatată - brazi de 10-15 ani căzuţi la pământ - şi puieţi din regenerare naturală. Întrucât există pericol de propagare la pădurea masivă, se aşteaptă sprijinul autorităţilor locale pentru punerea la dispoziţie a unui buldozer care să creeze o zonă de protecţie, pentru limitarea incendiului.

La faţa locului se află pompieri profesionişti de la Garda de Intervenţie Topliţa şi pădurari de la Ocolul Silvic Topliţa.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close