Antena 3 Actualitate Topul concedierilor: Domeniile cu cele mai multe contracte de muncă suspendate

Topul concedierilor: Domeniile cu cele mai multe contracte de muncă suspendate

de Mia Lungu    |    28 Ian 2021   •   16:40
Topul concedierilor: Domeniile cu cele mai multe contracte de muncă suspendate
Sursa foto: Hepta

Numărul românilor care au rămas fără locuri de muncă a crescut îngrijorător. Interesant este faptul că judeţele dezvoltate economic conduc în topul celor mai multe contracte de muncă suspendate. Avem tot mai mulţi şomeri, deşi Guvernul se laudă că ia măsuri eficiente ca economia să nu se prăbuşească.

Guvernul spune că ia măsuri ca economia să nu se prăbuşească, dar numărul şomerilor explodează de la o lună la alta. La finalul lunii decembrie România avea o rată a şomajului de 3,38%, în creştere faţă de luna noiembrie cu 0,06 puncte procentuale şi cu 0,41% peste cea din perioada similară a anului 2019.

La finalul lunii decembrie la nivel naţional erau deja înregistratţi 296.051 de şomeri. Din totalul şomerilor înregistraţi, 100.740 au fost şomeri indemnizaţi şi 195.311 neindemnizaţi.

Există judeţe în care tot mai multe afaceri sunt puse pe butuci sau oamenii sunt concediaţi din instituţii şi intră în şomaj. Spre exemplu, în afară de Bucureşti, cele mai multe contracte de muncă suspendate sunt în Cluj, Bihor, Ilfov, Timiş şi Sibiu.

Există domenii cheie în care se fac concedieri pe bandă rulantă. Cei mai mulţi şomeri înregistraţi la ANOFM sunt din HoReCa, construcţii, sectorul artistic, industria prelucrătoare şi comerţ, potrivit unui răspuns primit de Antena 3 de la Ministerul Muncii.

×
Subiecte în articol: concedieri contracte de muncă

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close