Antena 3 CNN Actualitate Topul județelor unde gripa face ravagii. Măsuri de ultimă oră anunțate de autorități

Topul județelor unde gripa face ravagii. Măsuri de ultimă oră anunțate de autorități

Gripa face ravagii în toata țara. Brașovul și Clujul sunt în topul județelor unde au fost înregistrate cele mai multe cazuri de infecții virale în ultima săptămână.

Topul județelor unde gripa face ravagii. Măsuri de ultimă oră anunțate de autorități
Sursa foto: sursă foto:pixabay.com
27 Ian 2020   •   08:18

Autoritățile vorbesc despre câteva focare la nivel național și iau măsuri specifice pentru prevenirea, limitarea şi tratarea îmbolnăvirilor prin gripă, una dintre acestea fiind aprobarea de către ministrul Victor Costache a suplimentării cu încă 35.000 a numărului de doze de vaccin gripal pentru campania de vaccinare a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire.

Potrivit Ministerului Sănătății, până la data de 19 ianuarie, un număr de 1.447.831 de persoane cu risc de îmbolnăvire au fost imunizate antigripal din cele 1.500.000 doze achiziţionate de MS.

La nivel național, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripă clinică, IACRS și pneumonii) a fost de 81.646, cu 30.6% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent și cu 11.4% mai mare comparativ cu cel din săptămâna anterioară.

De la începutul sezonului 2019-2020 au fost inregistrate 3 decese confirmate cu virus gripal, din care 2 tip A, subtip (H1)pdm09 si 1 tip B

„Morbiditatea prin infecții respiratorii acute s-a încadrat în intervalul așteptat în ultima saptamână. Activitatea gripala a evoluat cu intensitate scăzută, cu răspândire regională (județele Brasov, Cluj, Sibiu, Prahova și mun. București) și cazuri sporadice în unele judete”, arată Institutul Național de Sănătate Publică.

×
Subiecte în articol: gripa
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close