Antena 3 CNN Actualitate Ce este "Tornada Roșie", fenomenul care a cuprins milioane de românii la final de an

Ce este "Tornada Roșie", fenomenul care a cuprins milioane de românii la final de an

Fenomenul Tornada Roșie este în perioada sa de vârf în acest weekend. A pus deja stăpânire pe milioane de români!

Ce este "Tornada Roșie", fenomenul care a cuprins milioane de românii la final de an
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Dec 2023   •   17:00

Se anunţă un weekend aglomerat în pieţele şi magazinele din ţară, înainte de Sărbători. România este cuprinsă de "tornada roşie", aşa cum a fost numit acest fenomen de specialişti. 

"Tornada roșie" va fi în perioada sa de vârf în acest weekend. Acesta este ultimul sfârșit de săptămâna plin înaintea Crăciunului.  Va fi haos pe străzi, în trafic, în mall-uri, pieţe şi în magazinele de tot felul. 

Ce este Tornada roșie, fenomenul lunii decembrie

"Tornada Roșie" - așa au numit specialiștii modul în care oamenii îşi cheltuie banii pe cadouri.

Specialiștii transmit că pentru această "tornadă roșie" există o explicație simplă. În ultima lună a anului, toate cheltuielile le facem pentru a fi mai fericiți după ce am avut un an greu.

"Tornada roşie" loveşte România

Oamenii profită de acest weekend pentru a face cumpărături de Crăciun. 

Carnea de porc este cel mai căutat produs în această perioadă. De altfel, cele mai mari cozi din Piaţa Obor sunt în fața măcelăriilor.

Carnea de porc s-a scumpit cu 5% față de anul trecut, iar oamenii se grăbesc să cumpere pentru că se tem că vor fi creșteri de prețuri pe măsură ce se apropie sărbătorile. 

Citeşte şi: Româncele nu mai vor să-și petreacă sărbătorile la cratiță! Metoda prin care reușesc să aibă o masă bogată de Crăciun fără să aprindă, măcar, aragazul

În acest moment, kilogramul de ceafă de porc este 37 de lei, pulpa de porc este 27 de lei, iar jumările se vând cu 10 lei 100 de grame. 

Sunt alimente care s-au scumpit și cu 20% față de anul trecut. O familie cu doi copii are nevoie de cel puțin 500 lei pentru coșul de cumpărături de sărbători. 

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close